Kaiser Chiefs: Employment

cover-kaiserchiefs-employment-2005-300x300

Catchy tunes med masser af energi

På “Employment” smider britiske Kaiser Chiefs den ene catchy sang efter den anden i hovedet på os. Kaiser Chiefs er en smule mere dansable en Franz Ferdinand. Måske de bliver dette års nye “Franz Ferdinand”. Overalt i de store internationale musikmagasiner bliver de ihvertfald hypede som det helt nye store navn fra England. Skulle jeg beskrive musikken, ville jeg kalde dem en klon mellem Franz Ferdinand og The Ark. Franz pga energien, og The Ark pga de meget catchy sange, der nogen steder endda henter inspiration fra musical-genren.

“Everyday I Love You Less And Less”, starter pladen med en synthisizer-puls, og så skydes sangen (og pladen) ellers igang med punk-guitar. “I Predict A Riot” blander på underfundig vis punken med et musical-agtigt omkvæd, og i en sang som “Na Na Na Na Naa”, har Kaiser Chiefs skabt et meget poppet nummer, som på en uforklarelig måde er både irrterende fordi den er så “let”, men samtidig så catchy, at man næsten ikke kan lade være med at synge med.

Selvom Kaiser Chiefs klart fungerer bedst på deres hurtige numre, hvor energien får frit løb, så er der på “Employment” også plads til mere stille numre som f.eks. “Born To Be A Dancer”.

Man kan sige om Kaiser Chiefs, at de har et øre for de iørefaldende sange. Efter første nummer kan man stort set synge med på resten af sangene, men sjovt nok bliver pladen aldrig forudsigelig, da der er stor afveksling i numrene. Dog taber “Employment” pusten hen mod slutningen, da numrene ikke har det originale præg, som skinner igennem på første del af pladen. Et stort plus er dog at Kaiser Chiefs formår at få energien ned på plade, som så ofte kan være svært. De fleste bands giver ofte tempoet og energien en ekstra skalle live, så jeg er da spændt på at se, hvordan Kaiser Chiefs klarer den del, når de giver koncert i København 4. Maj. Og inden det, er “Employment” helt bestemt et lyt værd.

More from Claus Wrang Riis Michaelsen
Courtney Love mister forældremyndigheden over datter
Tidligere Hole-frontfigur og narko-fetishist Courtney Love har det med at ødelægge ting...
Read More
0 replies on “Kaiser Chiefs: Employment”