17.11.05 – Utah – Rust

Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Utah har mere til os end de viste på Rust denne aften

Torsdag aften stod to af den danske rockmusiks fremtid på scenen på Rust. Begge bands har udgivet en EP tidligere i år, men et helt album lader vente på sig til engang i det nye år. Alligevel er det ikke svært at forudse, at Veto og Utah formentligt vil komme til at tegne den danske rockmusik i 2006.

Denne anmelder anmeldte Veto’s koncert sidst de spillede på Rust og vil derfor ikke bruge mere tid på dette band, udover at sige, at niveauet var klart højnet. Undertegnedes tanker fløj straks hen på Kashmir’s banebrydende debut Travalougue .

I forhold til Veto spiller Utah en mere traditionel og melodisk rock. Dette kan måske lyde som en lettere kedelig beskrivelse, men det er ikke ment sådan. For med Utah’s flair for melodier blander de sig på sine bedste momenter med de allerstørste indenfor genren. Dette var aftenens tre første numre, “Peace of Mind”, “Break the Mould” og “DDA”, et tydeligt eksempel på. Det melodiøse, det hårdt rockende og Jesper Both’s stemme bliver på disse numre blandet sammen til en stærk cocktail. Alle numrene er i øvrigt at finde på bandets forrygende EP Break The Mould.

Mange af Utah’s numre starter afdæmpet for så i perioder, eller som afslutning, at komme helt op i det røde felt, ført stærkt an af Jesper Both (guitar og vokal) og trommeslageren, der med sin energiske hamren fik det hele et niveau højere op. Udover trommeslageren er det især Jesper Both’s stemme, der imponerer. Han mestrer både det stille og smukke og det rockede og grimme.

Efter de tre ovennævnte numre kom “El Diablo”, der sammen med flere af de andre numre, der ikke er med på EP’en, røbede en flirt med americana-genren. En flirt der lader til at falde fordelagtigt ud for bandet. Efterfølgeren, “Alien Battle”, var et flot storladent rocknummer, der desværre lagde ud med at lyde som en kopi af by-fællen Peter Sommers “Tigger”. En indledning, der efter undertegnedes ydmyge mening bør laves om inden den bliver foreviget på Cd.

Bandet gik desværre først på scenen kl. 23:30 og det er simpelthen for sent sådan en torsdag aften. Det fik de da også at mærke ved at det store fremmøde, der havde været under Veto-koncerten, lige så stille forsvandt, og at de der blev tilbage talte så højlydt, at et stille nummer som “Shoot Them All” slet ikke kom til sin ret.

Selvom man efter koncerten står tilbage med en følelse af, at Utah har meget mere i sig, så lovede koncerten alt i alt godt for Utah’s fremtid. Når de får lagt vejen forbi studiet og får afpudset de nye numre skulle næste års debut nok være værd at vente på.

More from Carsten Fjølner
15.11.05 – Antony & The Johnsons – Store Vega
Mangler lige det sidste til at spille Store Vega op. Det var...
Read More
0 replies on “17.11.05 – Utah – Rust”