14.08.06 – The Dears – Lille Vega (part 2)

Foto: Liam Maloney
Foto: Liam Maloney

Følelsesladet indierock i høj klasse

De kære canadiere leverede følelsesladet indierock i høj klasse, men for mange nye numre og et halvtomt Vega saboterede desværre den helt store oplevelse.

Det var et noget afdæmpet og måske festivalsmættet mandagspublikum, der var dukket op for at se det canadiske orkester indtage Vegas lille sal. Med to album i baglommen og et nyt på gaden om to uger lignende The Dears et garvet band, og sammenspillet vidnede bestemt også om en del tid on the road . Fra de første toner af deres nye single ”Ticket to Immorality” stod det klart; mandag eller ej, der skulle sættes gang i Stauning Salen. Lydniveauet var tårnhøjt, og der var dermed ikke meget pop over poprock-smedene fra Montreal.

Med den karismatiske mørke forsanger Murray Lightburn omkranset af to kvinder og et par fransk- canadiere, lignede The Dears en Benetton-reklame for tabt kærlighed; og det er da også primært den storladne indierock med afsæt i kærlighedens uransagelige veje, der er omdrejningspunktet for det 10 år gamle band. The Dears spillede hele deres nye CD Gang of Losers (som kan høres lovligt på nettet allerede nu) med undtagelse af de tre sidste numre fra albummet, der desværre hører blandt højdepunkterne efter min mening. Men ikke desto mindre fik en del af de nye numre mere kant og pondus end de noget middelmådige versioner på nettet.

Bassisten Martin Pelland kom dermed til sin ret på den nye ”Whites only Party” og fremstod både selvsikker og spilleglad. ”Bandwagoneers” var ligeledes en behagelig overraskelse, der for alvor viste trommeslager George Donosos hårdtslående evner og Murray Ligthburns vokal, når den er mest kraftfuld og nærværende. Selvom de klaver- og synthspillende kvinder i sammenligning med de hårdtarbejdende herrer i bandet, til tider kunne ligne pyntedukker, kom også de til deres ret med lækre baggrundsvokaler i den fine nye sang ”You and I are a gang of Losers”.

Under den første halvdel af koncerten var stemningen i VEGA dog præget af at Gang of Losers ikke er udkommet endnu. Derfor var det glædeligt da tiden blev skruet to år tilbage til det fabelagtige gennembrudsalbum No Cities Left, der sammen med Arcade Fire’s Funeral var hovedansvarlige for at sætte Canada på det musikalske landkort. Denne aften fik vi blot fire numre derfra, men det var bestemt bedre end ingenting. Først kom den Morrisey-beåndede ”Lost in the Plot”, og bandet virkede begejstrede over at publikum endelig fik lov til at reagere på noget velkendt. Guitaristen Patrick Krief udfoldede sig derefter som det stærkeste es i gruppen efter forsanger Murray Lightburn.

Højdepunktet kom da Lightburn skiftede til akustisk guitar, den forførende Valerie Jodoin-Keaton til fløjte og sammen med resten af bandet kastede sig ud i ”Never Destroy Us” og derefter duetten ”22: The Death of all Romance” mellem Murray og hans kone, den meget alvorlige keyboardspiller Natalia Yanchak. Det kvindelige modspil klædte den intense sveddryppende forsanger, der her spillede guitar og sang med livet som indsats.

Kontakten mellem publikum var måske forståeligt nok på et minimum under koncertens første halvdel med de nye numre og et tilbagetrukket publikum. Morsomt var det dog, da Ligthburn nær slutningen skruede op for charmen og gav sig til at takke hver og én for at have kommet og støttet bandet: ”You, cigarette guy, thank YOU!, You, black shirt, Thank YOU!”, fortsatte Lightburn i et minut mens han pegede intenst og kiggede alle de heldige dybt i øjnene. Publikum takkede igen ved at nærme sig scenen under de tre sidste numre med den velklædte kvintet, der gav en næsten så veloplagt koncert som muligt på en regnvejrsmandag.

Den instrumentelle sang ”Postcard from Purgatory” konkluderede aftenen med et brag, der efterlod publikum uden hørelse i et inferno af feedbackstøj. Selvom man godt kunne have savnet et ekstranummer eller to fra No Cities Left, måtte vi tage til takke og forlade Canada til fordel et skybrudshærget København. En rigtig velspillet koncert på en utaknemmelig mandag.

Setliste
Ticket to Immortality
Bandwagoneers
Whites only Party
Death or Alive we want you
The re goes my Outfit
Lost in the Plot
Never Destroy us
22: The Death of all Romance
Fear
You and I are a Gang of Losers
Mountains

Written By
More from Adam Thorsmark
Amplifier: Insider
  Et skridt frem og to tilbage Hvis Amplifiers nye album Insider...
Read More
0 replies on “14.08.06 – The Dears – Lille Vega (part 2)”