25.10.06 – The Pipettes + Oh No Ono – Loppen

Foto: Angela Boatwright
Foto: Angela Boatwright

Double-up på dansabelt, letbenet og ubekymret indie-pop til Soundvenue releaseparty

Vores egentlige mål ved aftenens koncert var at se britiske The Pipettes, men af uvisse årsager var de sat på før Oh No Ono og kom dermed til at tjene som opvarmning. Alligevel vil vi i hovedparten af denne anmeldelse fokusere på The Pipettes’ optræden.

Lidt over ti gik de tre piger i The Pipettes og deres 4 mand høje backingband The Cassettes på scenen på et udsolgt Loppen. The Cassettes var stilsikkert iklædt matchende outfits bl.a. med tennis-pullovers og The Pipettes i karakteristiske polkaprikkede kjoler. Denne stilbevidsthed er et gennemgående element hos The Pipettes. Bevidst trækkes der både i lyd og fremtoning på klare 50′ og 60’er-referencer til nogle af de første pige-popgrupper, som for eksempel The Shangri-Las og The Ronettes, og denne lyd indsættes i en mere updated indie-kontekst med en snært af disco på nogle numre. Teksterne såvel som lyden og udtrykket hos The Pipettes er præget af en vis mængde ironi, men samtidig også en ubekymrethed og ligefrem attitude, der på denne aften udløste glæde og dans på Loppens ubonede gulve.

Op til flere gange blev der opfordret til dans fra The Pipettes’ side og de gjorde publikum opmærksomme på, at de altså holdt nøje øje med, om der nu også blev danset. At dans og morskab prioriteres højere end dybsindighed og weltschmerz hos The Pipettes kan blandt andet høres i sangen ”Pull shapes”, hvor der synges ”I just wanna move/ I don’t care what this song’s about”. Bandet selv udførte stiliserede 60’er koreografier med et smil på læben og et glimt i lakskoen.

På en times tid fik bandet spillet sig igennem stort alle udgivede numre, hvoraf det ikke er særlig mange, der sniger sig over de tre minutter. Dette gjorde, at The Pipettes fik plads til ikke mindre end 19 numre på deres set liste. Mange af numrene lyder ens, alle dansable, up-beat og tematisk kredsende omkring kærlighed med et ironisk twist og det er derfor svært at udpege enkelte numre, der skiller sig ud. Nogle af publikumsfavoritterne var afslutningsnumret ”School Uniform” og den statement-agtige ”One night stand”, hvor The Pipettes i et næsten kønspolitisk skær giver afkald på den evige kærlighed til fordel for et one night stand.

The Pipettes er formentlig ikke et fænomen, der holder i flere år. Men som et ubekymret bekendtskab på den genopstandne indie-dansescene, for dem, der ikke har noget imod det ironisk poppede, letbenede og teatralske, fungerer de glimrende, især live hvor The Cassettes gør dem til noget mere end et klassisk pige-popband.

Stilbevidsthed og visse teatralske elementer var også gennemgående hos aftenens andet act, de nye danske helte i Oh No Ono. I aftenens anledning havde nordjyderne iklædt sig intellektuelle turtleneck trøjer og kunne som sædvanlig genkendes på deres imponerende hårpragt.

På godt og vel 45 minutter spillede Oh No Ono sig igennem en række kendte numre, en enkelt sjæler med forsanger Malte Fischer alene på guitar og sang i nummeret ”The Fool”, Bob Dylans udødelige ”Subterranean Homesick Blues”, der nådesløst var blevet kørt igennem Oh No Ono-maskinen, og en ny single. Oh No Ono viste deres musikalske evner i deres eksperimenterende vanvidsridt-agtige tilgang til musikken og havde konstant dansegulvet og en fast del af publikum med sig uden dog at være lige så udadvendte som The Pipettes havde været et øjeblik tidligere.

Begge bands leverede gode soundtracks til Soundvenues fest. Med deres stilbevidsthed og teatralske udseender virkede begge bands så nutidige til trods for deres mange referencer tilbage i musikhistorien. Samtidig var det ikke blot Soundvenue, der holdt release party, Copenhagen Music Week gik også pludselig i gang og havde Pink til at spille et andet og større sted i byen. I den forbindelse var det rart at kunne tage på et ubekymret Loppen og lytte til ubekymrede bands og lade andre bands og publikummer bekymre sig om større og mere MTV-agtige sager.

The Pipettes – set liste:
Sex
Why did you stay?
Really that bad
Your kisses are wasted on me
Simon Says
Because it’s not love (but it’s still a feeling)
I love you
Hurts to see you
Baby don’t leave me
Burning ambition
Guess who
One night stand
Judy
Dirty mind
Pull shapes
We are the Pipettes
——————–
ABC
School uniform

Written By
More from Jes Brandhøj
14.08.06 – The Dears – Lille Vega (part 1)
The Dears: Velkomponeret, vedkommende og fængende Med et velkomponeret og stramt fokuseret...
Read More
0 replies on “25.10.06 – The Pipettes + Oh No Ono – Loppen”