03.11.06 – The Alpine – Rust

thealpine-dk-presse2008-565x377

Kortere kunne også have gjort det

Det er altid spændende at opleve danske bands for første gang – især når de har givet så godt et indtryk, som The Alpine har med deres debutalbum On Feel Trips. Denne aften var det Rust, de skulle lægge ned med deres musikalske alsidighed – og det gjorde de også i den grad, men desværre med tendens til at trække numrene for langt, så gode præstationer begyndte at kede.

Rust var som altid på en fredag godt pakket og publikum i stemning efter, at endnu et skud på stammen af danske bands, The Holliday Show, havde opvarmet en lille time. Interessant, men ikke fængende. Som det oftest sker på Rust gik hovednavnet på halv tolv, det skete i gangsteroutfit, det var så velkoordineret, at bandet i den grad fremstod som band – på trods af forsanger Peter Boesens helt overrumplede optræden – der er talent i den lille mand godt blandet med charme, musikalitet og glæde ved musikken.

Inden længe var koncerten godt i gang med blandt andet ”Box Office Band” og den Maborosi-agtige ”Sham On” leveret i samspil mellem sangerinde (og keyboardspiller) Ida Strand, forsanger Boesen og bassist Simon Kringel. Som band fungerer The Alpine forrygende, desværre gik Boesens vokal meget bedre igennem end de to andres, hvorfor blandt andet Strands vokal i et forsøg på at matche Boesens blev skinger. Det rettede hun dog op på med den charmerende gangstersang ”Two Steps”, hvor hun fik rampelyset for sig selv, men så havde svært ved at overdøve snakken i lokalet.

Selvom The Alpine gjorde alt inden for deres magt, var tændte og veloplagte og leverede alle hits, ”Mondays Look The Same” og ”Iceland” (aftenens bedste sang) inklusive, så formåede de ikke at levere det, jeg forventede. Stemningen var god, men det var kun Boesen, der kom helt ud over scenen. Og så var der simpelthen for meget spildtid. Det kan godt være, at The Alpine er et ungt band med kun ét debutalbum og én EP bag sig, men deres numre bliver ikke bedre af at blive spillet over den dobbelte tid, det flytter snarere interessen fra dem og til alt andet i lokalet.

Jeg tror personligt, at The Alpine skal tro lidt mere på, at publikum kommer for deres musik og har forståelse for, at de ikke kan spille i tre timer, for kortere kunne have gjort det – og gjort det bedre.

Written By
More from Pernille Yding
Corinne Bailey Rae: The Sea
Det overordnede indtryk bliver, at Rae synger som en engel, men ikke...
Read More
0 replies on “03.11.06 – The Alpine – Rust”