20.11.06 – The Answer – Lille Vega

Foto: Paul Harries
Foto: Paul Harries

En tur i tidsmaskinen med The Answer

Der var ikke mødt mange op i Lille Vega for at lægge ører til The Answers version og fusion af halvfjerdsernes og firsernes rockmusik. Kun omkring 100 mennesker havde trodset kulden og bevæget sig til Enghavevej 40 – deriblandt Jesper Binzer, der med sit band D:A:D har spillet koncerter rundt i Europa med The Answer – og man kan dermed fastslå, at den lille hype, der har været omkring bandet ikke er nået til Danmark.

Helt i front for det fire mand store band stod den yderst sympatiske og venligt talende forsanger Cormac Neeson, der via sin påklædning og især sin vokal vækkede mindelser til Jesse James Dupree fra boogie rockerne i Jackyl, der i 1992 havde et mindre Headbangers Ball hit med nummeret ”Lumberjack”. Andre steder mindede bandet om Mötley Crüe, Poison, Steelheart og Slaughter. Om disse hard rock bands hører til blandt The Answers inspirationskilder er svært at sige, men ikke desto mindre mindede både vokal og musik til tider ganske meget om disse bands. Til gengæld kan der ikke herske nogen tvivl om, at bandet er kraftigt inspireret af bands som Led Zeppelin, Thin Lizzy, Deep Purple, Black Sabbath og AC/DC.

Denne cocktail af inspirationskilder resulterede i en ganske hyggelig og rockende koncert, hvor det var svært ikke at blive grebet af flere af de gode melodier, som The Answer har på repertoiret. Bandet spillede godt og til trods for det ringe fremmøde, så fyrede de den af, og det så ud som om de virkelig nød at stå på scenen. Især den til tider ret tunge bas gjorde et godt indtryk. Helhedsindtrykket af The Answers rock n’ roll havde dog nok været lidt bedre hvis koncerten havde ligget fredag eller lørdag, hvor der havde været lidt flere fremmødte og øllene var blevet drukket lidt hurtigere.

Selvom The Answers bluesede rockmusik fungerer langt bedre live end på Cd, så kan man alligevel ikke lade være med at føle, at man står og ser på et band som tiden løb fra med grungens gennembrud i starten af halvfemserne.

Setliste
1. Come Follow Me
2. No Questions Asked
3. Doctor
4. Never Too Late
5. Keep Believin’
6. Under The Sky
7. Always
8. Sometimes You Love
9. Preachin’
10. Gutter

Ekstra
11. Momphis Water
12. Be What You Want / Moment / Jam

More from Carsten Fjølner
The Sadies: New Seasons
Nyt flot udspil fra The Sadies Sidst The Sadies gav lyd fra...
Read More
0 replies on “20.11.06 – The Answer – Lille Vega”