09.12.06 – Red Hot Chilli Peppers – Forum

redhotchillipeppers-presse2007-565x377

Smagen sidder stadig på læberne

Der var lagt op til en aften bestående af tight funk, ørehængende hits og ikke mindst en bassist i særklasse, da Red Hot Chili Peppers lørdag aften havde lagt vejen forbi Forum i København. Og med et Forum proppet til bristepunktet, så var forventninger velsagtens store hos samtlige fremmødte.

Koncerten var anden gang at Red Hot Chili Peppers var i landet i år, men da de tidligere på året spillede i den Grå Hal, var det kun for en særligt inviteret skare. Så aftenens koncert var bandets chance for at spille op for de dedikerede fans, der havde været heldige at få fat i en billet, inden der efter blot 9 minutter var blevet udsolgt. Det virkede også fra starten af, som om Red Hot Chili Peppers havde krydret op for gejsten. Allerede med det første nummer ”Can’t Stop” havde de den hoppende menneskemængde i deres hule hånd, og da stor hittet ”Dani California” fulgte efter, var der ikke en tør trøje tilbage i et stinkende varmt Forum.

Med denne åbning var der lagt i pejsen til noget stort, og Red Hot Chili Peppers fortsatte da også med de velkendte numre ”Otherside” og ”Charlie”. Men derefter gik der lidt tomgang i koncerten. Ramones coveret ”Havana Affair” og ”Desecrations Smile” faldt meget tungt til jorden. Det skyldtes dels, at åbningen på koncerten var så intens, at disse to numre virkede som en stopklods, men også det faktum at de bare ikke havde samme kvalitet.

Bolden blev dog reddet på mållinjen med en glimrende version af ”Throw Away Your Television” og ikke mindst et fantastisk genhør med klassikeren ”Blood Sugar Sex Magic”, der stammer fra gennembrudsalbummet af samme navn.

Herefter kørte det derudaf, med et enkelt eller to tidspunkter, hvor det vaklede lidt. Men med ca. 23 års rutine, så forstår de fire bandmedlemmer, med en god energi og stilsikker instrumentbehandling, at komme igennem disse nærmest uundgåelige situationer. Og skulle man endelig i et par øjeblikke have mistet fokus på det musikalske, så var lysshowet i Forum denne aften særdeles flot lavet.

Efter en lille pause kom bandet på scenen igen og med en lang trommesolo blev nummeret ”I Could’ve Lied” sat i gang. Herefter kom aftenens sidste nummer, som var en ”sparker røv” version af ”Give It Away”. Med denne sidste energiudladning burde Red Hot Chili Peppers nok have lukket ballet, men efterfølgende blev der jammet i 5-10 minutter. En mærkelig afslutning, der bød på lidt af hvert genremæssigt, deriblandt reggae!

På trods af de musikalske udsving, så leverede de californiske drenge alt i alt en koncert, der ligesom en god stærk chili ret, mættede og kunne mærkes i kroppen længe efter at det var blevet indtaget.

Det spillede de:
Intro
Can’t Stop
Dani California
Otherside
Charlie
Havana Affair
Desecrations Smile
Throw Away Your Television
Blood Sugar Sex Magic
Snow (Hey Oh)
Your Pussy Glued To A Building On Fire
Tell Me Baby
Stadium Arcadium
Around The World
C’mon Girl
Californication
Interludie
By The Way

Ekstra
I Could’ve Lied
Give It Away
Outro

Written By
More from Rasmus Madsen
Marvellous-interview
Vores musik er tænkt internationalt Diskant.dk har fået sig en uformel snak...
Read More
0 replies on “09.12.06 – Red Hot Chilli Peppers – Forum”