Årets bedste demoer på Diskant.dk

tosibb-dk-demo2006-565x350

Der foregår for tiden en heftig debat i de danske musikmedier om mængden af kvalitet eller manglen på samme i det musikalske vækstlag i Danmark. Diskant.dk har året igennem anmeldt demoer fra en lang række bands og solister, der roder rundt i undergrunden og prøver at komme ud med deres musik. Bidragene har rangeret fra håbløse over håbefulde til udgivelsesmodne. Der er enormt mange bands og musikere i Danmark, og det er langtfra alle, der har hvad der skal til. Men der er altså også en anselig mængde navne i vækstlaget, der ikke behøver ret meget mere for at kunne få den forjættede pladekontrakt. Som et ekstra skulderklap har vi i år for første gang valgt at kåre de tre demoer, som vi mener har skilt sig mest positivt ud i årets løb. Vi tæller ned…

3. A Devil Dimension

Fra anmeldelsen: ”…en håndfuld ganske melodistærke sange, der peger i adskillige retninger men alligevel besidder en gennemgående rød tråd. De tre fyre i ADD har en klart defineret stil, der i et forsøg på definition kunne beskrives som retro-melodisk stoner-rock.” …
”A Devil Dimension kan en hel del med ganske få midler. Spil og sang er enkelt og uanstrengt, og flere af melodierne truer med at sætte sig fast. Det er ikke så opfindsomt, men det fungerer godt.”

A Devil Dimension barsler med en ny demo først i det nye år.

www.adevildimension.com.

2. Quiet Light Tide

Fra anmeldelsen: ”QLT spiller folk-rock med en snert af country, der bevæger sig fra det helt stille og sårbare til det medrivende og storladne.” …
”[Annemarie Schytts] evner som sanger er – i hvert fald på disse numre – helt oppe i det røde felt, hvor man begynder at undre sig over, hvordan hun har kunnet skjule sig med så stort et talent, der peger direkte mod toppen.” …
”Resten af bandet gør det også fremragende. Der spilles med stor selvsikkerhed og erfaring, og selvom det først og fremmest handler om Schytts stemme og velskrevne sange, er der også små, flotte instrumentale indslag.”

Quiet Light Tide udgiver deres debutalbum til foråret.

www.myspace.com/quietlighttide.

1. TOSIBB (nu The Late Parade)

Fra anmeldelsen: ”Bandet fra Århus ser selv deres musik som midnatsblød indiepop, hvilket faktisk er ret godt ramt i forhold til den poetiske tone i såvel musik som lyrik.” …
”Grundstammen i bandets musik er de frostklare guitar- og pianotemaer suppleret af bas til at give lydbilledet i det mindste en smule bund, selvom end ikke tilstedeværelsen af de fire fede strenge kan hive det samlede indtryk ned på jorden.” …
”Det er dog sangeren Rune Vigils intense og indfølte vokal, der med sine androgyne tilsnigelser for alvor giver lytteren gåsehud. Han overbeviser virkelig med en stemme, der emmer af inderlighed og nødvendighed.”

TOSIBB har siden skiftet navn til The Late Parade – og skiftet Århus ud med København som base. De har indspillet endnu en demo, fået en god mængde presseomtale og såmænd også varmet op for canadiske The Hidden Cameras.

www.myspace.com/thelateparade.

Written By
More from Bjarke Bertram
17.02.06 – Lampshade – Voxhall, Århus
Mere fest – mindre shoegazing H.C. Andersens eventyr ’Klokken’ handler om en...
Read More
0 replies on “Årets bedste demoer på Diskant.dk”