Alice Sings the Petterson Songbook: Alice Sings the Petterson Songbook

cover-alicesingsthepettersonsongbook-alicesingsthepettersonsongbook-2007-300x300

Alice og Petterson uden modhager

Debuterende danske Alice Carreri arbejder sammen med Mikkel Petterson på denne debutudgivelse, der er svær at sætte en finger på. Stilen er en let jazzet og sødmefuld pop med masser af inspiration fra kabaret, musical og klassisk pop, og det er nærmest umuligt at finde noget galt i det, de unge mennesker gør. Det, der er galt, er nok nærmere, hvad de ikke gør.

Det er så pænt og fint og nydeligt, at man roligt kan sætte Alice Sings… på cd-afspilleren til en romantisk middag, uden risiko for at musikken stjæler billedet. Der er så få ting, der hager sig fast i øret, at vellyden bliver en tand for meget.

Nok synger Alice Carreri fint, og nok er numrene arrangeret med interessante instrumenteringer, men sangene er ikke ret fængende. Faktisk måtte jeg flere gange have fat i coveret for at se, om det da ikke var en kopi af en gammel evergreen, der var blevet plads til. Men nej, det er Mikkel Petterson selv, der har skrevet alle numrene, og det virker også som om sangskriveren har lagt sine sange i temmelig faste rammer, hvilket nok forhindrer Alice Carreri i at udfolde hele sit talent.

Det er som om, albummet først vågner i slutfasen, hvor Alice Carreri endelig træder i karakter på ”Understanding the Rich”, der er en noget mere kantet udgave af den talentfulde sangerinde. Også på ”Posh!”, er der plads til lidt større armbevægelser og mere personlighed, end det er tilfældet på resten af debuten.

Nok er der potentiale, men det virker som om modet har manglet til at tage det skridt, der havde gjort Alice Sings the Petterson Songbook til et album, man for alvor havde bemærket.

Written By
More from Morten Wamsler
The Elephants: Take It!
Der er enkelte lettere søvndyssende perioder, hvor det er vanskeligt at holde...
Read More
0 replies on “Alice Sings the Petterson Songbook: Alice Sings the Petterson Songbook”