Natfilm – loudQUIETloud: A Film About The Pixies

film-loudquietloud-afilmaboutthepixies-2007-300x450

Ikke den vigtigste film i programmet

The Pixies tog ikke verden med storm i første omgang, verdenssuccesen kom først i 2004, da kvartettten blev genforenet efter 12 års splittelse. LoudQuietLoud følger bandet fra de første prøver i øvelokalet, til The Pixies returnerer til hjembyen Boston efter måneders turneliv i USA og Europa. The Pixies har inspireret den alternative rockscene med sin energiske indierock, siden bandet blev dannet i 1986. Nirvana, Silver Jews, Arcade Fire m.fl. skylder alle en lille del af deres succes til det amerikanske band, der med blot fire albums bag sig gik fra hinanden ganske uventet og meget brat.

”Hvorfor” er et af omdrejningspunkterne i Cantor & Galkins film om The Pixies, der er et fint studie af et bands dynamik. For det står slemt til i The Pixies, hvor kommunikation kun finder sted på scenen og kun i form af musikken. Koncerterne spiller derfor en stor rolle i filmen, og skildringen af menneskene bag musikken går derfor til dels tabt.

LoudQuietLoud kunne have været fortællingen om fire ungdomsvenner, der forsøger at finde tonen igen, men filmen når langtfra ind under huden. Det er en skam, når man sidder på den guldgrube af karakterer, som The Pixies består af. Vi ser den egocentriske forsanger Charles Thompson aka. Black Francis, der misunder bassisten Kim Deal hendes popularitet hos fansene. Hun derimod kæmper mod fristelserne: alkohol og narko i et rum, mens familiefaderen og leadguitarist Joey Santiago snakker med sin familie over webcam i et andet. Trommeslageren David Lovering, der er tryllekunstner ved siden af musikken, kæmper mod sorgen over hans fars død ved at drukne smerten i rødvin og valium, og sådan fortsætter det, men historierne kommer aldrig ud, og forbliver på lærredet, mens rocken ruller ud af højtalerne.

Er du til The Pixies, bør du ikke gå glip af LoudQuietLoud! Det er en fanfilm, som enhver med rock i hjertet, skal unde sig selv. Men lad blot dine øjne glide videre i programmet, hvis du leder efter det personlige portræt, der dykker ned under overfladen.

loudQUIETloud: A Film About The Pixies har følgende forevisninger under natfilmsfestivalen:
– 23. marts, kl. 21.00, Vester Vov Vov, Kbh
– 31. marts, kl. 14.15, Vester Vov Vov, Kb

More from Camilla Jørgensen
01.07.23 – Caroline Polachek – Arena, Roskilde Festival
Efter en kort forsinkelse, der ansporede en vis uro og utålmodighed hos...
Read More
0 replies on “Natfilm – loudQUIETloud: A Film About The Pixies”