Volbeat-interview

volbeat-dk-presse2007-565x350

På toppen af bølgen – Interview med Volbeats forsanger Michael Poulsen

Det er lørdag aften i København og vi befinder os på Store Vega. Anledningen er, at 90ernes store heavy metal-program Headbangers Ball skal genoplives på dansk MTV, og danske Volbeat er aftenens shows hovednavn. Diskant.dk mødte i den anledning forsanger Michael Poulsen (MP) for at snakke lidt om Volbeats, og generelt dansk hård rocks, store succes det sidste års tid.

Jeg indleder samtalen med at gennemgå et par af de succeser, som Volbeat efter udgivelsen af deres andet album Rock The Rebel/Metal The Devil, kan føje til deres cv: Direkte ind på Danmarks album hitlistes førsteplads, seks uger i træk i top 5, direkte ind som nr. 3 på Boogie-listen og nu også æren af at åbne årets Roskilde Festival på Orange Scene.

MP: – Ja det er helt vildt. Det ændrer ikke det helt vilde på vores hverdag, ud over at vi har fået en smule mere travlt. Jeg må dog indrømme, at det var noget af et spark i bollerne, da vi fik at vide, at vi var gået ind som nummer et på album-listen. Det er helt vildt at ligge der og kigge ned til andre store navne.

Vi snakker meget naturligt videre om den række forrygende og udsolgte koncerter, Volbeat har spillet i Danmark de seneste måneder. Ud over at der har været udsolgt og usædvanligt godt gang i den, kommer vi mest ind på den forskellighed der er i Volbeats publikum. Michael Poulsen har selv en forklaring på bandets brede appel:

MP: – Generelt er vi inde i en periode, hvor rock er blevet mere populært hos det unge publikum. Volbeat ligger nok i den tunge ende, men vi kombinerer jo den tunge rock med en række gode melodier. Jeg tror, det er det, der har fanget det unge publikum – at de både møder den hårde rock, og melodier de kan synge med på.
Mht. det mere ældre publikum, som vi også ser til vores koncerter, så har vi snakket med nogen, som nærmest ikke har købt metalmusik siden Black Sabbath. De har kunnet trække nogle paralleller som de har savnet længe – måske også fordi det har været lidt svært at følge med. Når der så kommer et dansk band som Volbeat, der henter inspiration i både gammelt heavy metal samt 60er-rock, så sætter det sig måske lidt bedre fast.

Samtalen fortsætter over i Volbeats inspirationskilder – primært de mere ældre af slagsen. De mest tydelige er Dusty Springfields ”I Only Wanna Be With You” fra debuten samt Johnny Cash’s ”Folsom Prison Blues” som bliver mere frit fortolket på Rock The Rebel/Metal The Devil. Men hvor henter Michael Poulsen ellers inspiration i sin sangskrivning? Michael Poulsen kigger op mod himmelen og peger på sine enorme Elvis Presley tattoos på armene, inden han fortæller:

MP: – Der er ingen tvivl om at ham her har inspireret mig meget. Både i min vokal og min sangskrivning. Ellers er nogle af de mest kendte navne som jeg lytter til Chuck Berry og Fats Domino. Men jeg er vokset op med en masse mere ukendte navne, som mine forældre lyttede til, og som jeg stadig lytter til, og her henter jeg også en masse ideer fra.

Danske metalbands som Raunchy og Hatesphere har også oplevet en fremgang det seneste år – især i udlandet. Og sidste år turnerede de tre bands også Europa tyndt med Danish Dynamite-turnéen. Spørgsmålet er, om disse bands rider på en bølge, eller om de er kommet for at blive. Michael Poulsen er meget realistisk i sin vurdering:

MP: – Al musik har jo sine op- og nedture, og sådan er det nok også med den danske hårde rock, som har det rigtigt godt nu. Men jeg håber da, at vi får mulighed for at blive endnu bedre og større, og at det også kan betyde succes for andre nye danske bands.

At Volbeat og co. kan ride på bølgen i et godt stykke tid, er nok ikke usandsynligt med den popularitet de også har vundet i især Tyskland, Schweiz, Østrig, Holland og Belgien. Michael Poulsen prøver at beskrive den stemning de møder i udlandet:

MP: – Vi oplever også den samme forrygende succes i udlandet, som vi gør herhjemme. De største steder vi spillede sidste år var med plads til 500 mennesker, og det kunne vi godt sælge ud. Det var helt utroligt fedt at besøge andre lande og se dem rocke og synge med på vores sange.

Hvad er planerne mht. udlandet så nu? Hvad er ambitionerne?

MP: Vi skal af sted igen her i slutningen af april – det ligger allerede fast. I første omgang besøger vi Tyskland, Østrig, Holland og Belgien, og det glæder vi os helt vildt til. Og selvfølgelig har vi ambitioner. Volbeat er klar til USA hvis det skulle være, men vi har et management, der står for det, og det har de fuldstændig styr på.

Tilbage til Danmark igen, hvor Michael Poulsen kan afsløre lidt om den nærmeste fremtids planer.

MP: – Vi er jo lige blevet spurgt, om vi vil åbne Orange Scene på Roskilde Festival, og det glæder vi os selvfølgelig meget til. Vi har ikke tænkt så meget på selve koncerten endnu, men mon ikke vi finder på noget særligt. Det bliver i hvert fald helt vildt at skulle spille på den enorme scene.
Vi planlægger også vores næste single og video, og det bliver ”Radio Girl”. Og så kan jeg også afsløre, at vores show i aften bliver optaget og formentlig bliver udgivet på en Volbeat dvd sidst på sommeren.

Apropos aftenens show afslutter vi interviewet med en løs snak om Headbangers Ball, og Michael Poulsens forhold til programmet, der kørte på MTV hver søndag kl. 23.30 i 90erne, og som nu igen er blevet vækket til live på dansk MTV.

MP: Jamen jeg så Headbangers Ball hver uge. De spillede jo lige præcis det musik, som jeg lyttede så meget til, og som inspirerer mig meget i dag. Enten sad jeg til langt ud på natten og så det, og var så vildt træt næste dag, eller også optog jeg det på video og så det så i løbet af ugen

Savner du værten Vanessa Warwick?

MP: – Gør vi ikke alle det? Ha ha ha.

Written By
More from Lars Asmussen
CODY: Fractures
På trods af deres bebudelse af brud, er CODY let genkendelige på...
Read More
0 replies on “Volbeat-interview”