Sambassadeur-interview

sambassadeur-presse2008-565x350

Flere nuancer og mere dybde

Det svenske band Sambassadeur er klar med sit andet album, Migration. Det udkom i efteråret, og er på mange måder et spring i en ny retning for indie-pop gruppen. Det første album blev indspillet i bandmedlemmernes lejligheder, men til den nye plade er de hjemlige rammer erstattet med et ’rigtigt’ pladestudie.

”Vi mødtes i 2003, indspillede en række demoplader, blev signet til pladeselskabet Labrador I 2004 og udsendte vores debutalbum året efter. Den største forskel på debutalbummet og den nye plade er, at den nye cd er indspillet i et studie i stedet for hjemme hos os selv. Lydbilledet er med andre ord meget bedre og nuanceret. Man kan sige, at der er en anden dybde i lydbilledet på Migration”, forklarer to af bandets medlemmer, Daniel og Daniel.

Sambassadeur følte, at begyndelsen på deres karriere var lidt vanskelig. Som band var de nemlig allerede ganske velkendte i svenske indie-kredse, inden debutalbummet udkom, og derfor fornemmede bandet ikke, at de svenske musikjournalister tog sig tid til at lytte til deres musik.

”De fleste journalister tog sig ikke tid til at danne sig deres egen mening om det, vi gjorde. Det som allerede var skrevet om os på internettet, tog de som konkrete fakta og videreformidlede dette. Det gav os et indtryk af, at svenske journalister er dovne”, forklarer Daniel og Daniel.

Mere varieret og nuanceret

Sambassadeurs nye album er indspillet I et pladestudie. Alligevel er vokalerne hviskende og let skramlede, og selvom der i perioder er store lydbilleder, så fremstår produktionen stadig intim og begrænset.

”Det er nok mest sangene selv, der afgør produktionen. Vi efterstræber ikke at skabe en bestemt lyd. Det er mere sangene og deres indhold, som styrer udtrykket. Men vi synes selv, at produktionen er varieret, og at der både er svulstige og intime træk i sangene”, siger bandet, der ikke har intentioner om at skrue op for ambitionsniveauet på kommende udgivelser.

”Vi tænker ikke på den made. Vi efterstræber ikke andet end at skabe musik for vores egen skyld. Om de store masser pludselig skulle bryde sig om det, det er ikke noget vi går efter. I første omgang handler det for os mest af alt om selve skabelses- og indspilningsprocessen. Det er det, som driver os”, forklarer de to gange Daniel, der derfor også indrømmer, at Sambassadeur føler sig langt bedre tilpas I pladestudiet end på live-scenerne.

”I studiet har man selv kontrol over det endelige resultat. Man kan ikke på samme måde styre musikken under koncerter, og det fører til en vis nervøsitet og frustration. Men når alt fungerer, så kan koncerter også give en rigtig god tilfredsstillelse”, lyder det fra Sambassadeur, der slutteligt giver et lille fingerpeg om, hvilken retning bandet vil udvikle sig i. Eller rettere hvilken retning, de næppe vil gå i, når de begynder at arbejde med deres tredje album.

”Det bliver sandsynligvis ikke en emo/altcountry/spandex-inspireret meditations synthpop”, funderer de.

Written By
More from Morten Wamsler
Debonair: Where Common Seems Strange
Det er en lidt sær størrelse, denne broderkonstellation, hvor Emil Landgreen (bl.a....
Read More
0 replies on “Sambassadeur-interview”