The Burning: Storm the Walls

Tung og talentfuld debutmetal

Med al den såkaldte emorock der næsten ikke kan undgå at ramme ens ører disse dage, kommer man (eller i hvert fald denne anmelder!) som rockfan i den hårdere ende af skalaen, hurtigt til at savne noget musik med mere tyngde og vildskab. Og med et nyt dansk metalband på banen, kunne man nemt frygte der endnu en gang var lagt op til en tur på emobølgen, men sådan skulle det ikke gå. Og heldigvis for det.

The Burning debuterer med albummet Storm the Walls, og det gør de med metal i thrash-genren, men også med lidt inspiration hentet i blackmetallen, og dertil tilsat nogle heavy elementer. Hele albummet er én stor fremvisning af aggressivitet, hurtige dobbeltpedaler, og tunge guitarer – og det fungerer! Bandet fremfører langt de fleste af numrene på en så overbevisende måde, at man virkelig imponeres. Især taget i betragtning at Storm the Walls jo er deres første album. Lyt fx blot til den tunge, onde “Weakling”, hvor sanger Johnny Haven råbende spørger om det som mange metalbands sikkert håber på at være i stand til: “Do we offend you?”

Også nummeret “Dotted Line” er med til at understege bandets talent for at skrive ordentlige metalsange, som man ligeledes kan høre i “Snakes for Life” med den energiske, fede intro og et ret blackmetal inspireret guitarriff, og så er det derudover en sang hvor Haven viser sig fra sin bedste side i de dybe growl. Og faktisk er Johnny Havens stemme netop bedst i de dybe passager, for det er, som om han ikke altid helt mestrer den endnu, når han går over i råbevokal. På den anden side passer det dog meget godt til hele The Burnings lyd, så alt i alt, gør han et godt arbejde, hvilket bestemt også er tilfældet med resten af bandet.

Nu skal bandet selv ikke have hele æren (selvom de uden tvivl skal have den største del!), for albummet har også haft en meget erfaren og dygtig producer i ryggen, nemlig selveste Jacob Hansen, som er kendt for at stå bag flere af Danmarks succesfulde metalbands, heriblandt Volbeat og Hatesphere. Endnu en gang har han skabt en fed lyd af metallen i det 21. århundrede, og været med til at skabe Storm the Walls som er en af de bedste metalplader, undertegnede har lagt ører til i lang tid.

Written By
More from BellBruun
No Man Eyes: Hollow Man
At vise sin stolthed over sin tekniske kunnen er én ting, men...
Read More
0 replies on “The Burning: Storm the Walls”