03.07.08 – Clutch – Odeon, Roskilde Festival

Det var under en brændende sol at undertegnede plus en masse andre festivalsgæster, begav sig hen til Odeon scenen torsdag eftermiddag for at høre den første koncert efter portene blev åbnet til Roskilde 08. Man havde brug for en positiv start til at matche det positive vejr, og det fik man bestemt.

clutch-presse2008-565x377

Rock ‘n’ Roll Roskilde

Det var under en brændende sol at undertegnede plus en masse andre festivalsgæster, begav sig hen til Odeon scenen torsdag eftermiddag for at høre den første koncert efter portene blev åbnet til Roskilde 08. Man havde brug for en positiv start til at matche det positive vejr, og det fik man bestemt.

Arrangørerne havde valgt at sætte amerikanske Clutch til at åbne Odeon scenen, og med forsanger Neil Fallens opfordring ”Let’s get this party started!” var det ikke et helt dårligt valg. Bandet spiller tung rock ’n’ roll med bluesnoter, en genre man kunne fristes til at betegne som blues ’n’ roll. På visse punkter finder man samme lyd hos danske Volbeat, som i øvrigt betrådte samme scene to år tidligere, men Clutch har dog en grovere, tungere lyd, og vokalen er mere rå end hos Volbeat. Desuden har Clutch også et større bagkatalog, men lader dog ikke til at være almindeligt kendte i det danske land. Det var dog ingen hindring for at få publikum i en fantastisk stemning. Denne slags tunge, men energiske rock var lige hvad mange havde brug for til at tage hul på årets koncerter, og at den blev leveret af et virkeligt oplagt og i den grad tight band, gjorde glæden foran scenen og længere bagud endnu bedre, og da en længere trommesolo blev leveret, blev publikum endnu mere ekstatiske.

Mod enden af koncerten kunne man måske føle, et par af numrene mindede ganske meget om hinanden, men det ødelagde dog ikke det gode helhedsindtryk af det energiske band med en stærk frontmand, og en næsten usædvanlig god lyd på Odeon. Rock ’n’ roll, uden tvivl.

Written By
More from BellBruun
Unexpect: Fables Of The Sleepless Empire
Rent genremæssigt lever canadiske Unexpect i særdeleshed op til deres navn, da...
Read More
0 replies on “03.07.08 – Clutch – Odeon, Roskilde Festival”