04.07.08 – Jomi Massage – Lounge, Roskilde Festival

Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Den dejligste støj i landet her

Der var engang en lørdag formiddag på Roskilde Festival, hvor festivalens deltagere kunne komme og tage del i den dejligste morgenstener. Det var der heldigvis en del, der havde gjort, selvom spilleplanen for Lounge på mærkværdigvis var gemt lidt af vejen allerbagerst i programmet.

En times audiens fik folket med dronningen af dansk støjrock, Signe Høirup Wille Jørgensen, der optrådte som Jomi Massage. Omgivet af et lille hof bestående af musikanter på tromme, saxofon, keybord/laptop og piano sad dronning Jomi på en lille stol og hyggesnakkede med publikum mellem de energiske sangudladninger og stille ballader.

Folk slappede af og borede tæerne ned i Lounge områdets kølige sandgulv, mens der blev lagt blidt ud med en enkel, men smuk version af ”Redwinelips”. Sangen, der kun var sparsomt beklædt med musik fik Jomis delikate vokal til at træde frem. Men vildskab og støj fra tronen blev der også plads til. Fornemst udført var det med ”Opposite of Nothing”, der var opbygget of skingrende disharmonier. Jomi Massage tør lyde grum som ildspyende drage, og gang på gang presser hun grænserne, for hvor skævt det kan eller må lyde. Ud af det dystre i hendes musik opstår der en skønhed, der trænger ind under huden på lytteren.

Lørdag formiddag svingede Jomi Massage med sit scepter og tryllebandt et begejstret publikum, der belønnede den storslåede regent med et stående bifald. Ganske fortjent.

More from Camilla Jørgensen
01.07.15 – Future Brown – Apollo, Roskilde Festival
Forventninger om en formidabel koncert blev ikke indfriet og istedet leverede Future...
Read More
0 replies on “04.07.08 – Jomi Massage – Lounge, Roskilde Festival”