Alex Canasta: Reborn Tonight

cover-alexcanasta-reborntonight-2008-300x300

Lovende debut om ung længsel og skrøbelighed

Debutalbummet Reborn Tonight fra københavnske Alex Canasta roterer med mere og mere manende genkendelighed i cd-afspilleren, mens bandets velafstemte kombination af fængslende melodier, energi og sart sang umærkeligt kryber ind i lytterens organisme og kradser i glemte minder og følelser.

Bandet rammer med søvngængeragtig sikkerhed den naive umiddelbarhed og den skrøbelige og flygtige følsomhed, der præger ungdommens kærlighed og natteliv. Som flere af indierockens andre navne udforsker Alex Canastas musik og tekster hvad man kunne kalde livets overfladedybde. Den substans der ligger i flygtige følelser og indtryk, og den genkendelige fernis der ligger over dybe eksistentielle kriser. Det handler om at udvide overfladen til en livsopfattelse i nuet og at skære den eksistentielle essens ned til én genkendelig følelse. Evnen til at gøre dette er bandets altafgørende force, og både i denne evne og i den musikalske stemning den fremmaner minder bandet om så forskellige navne som The Sounds, Scissor Sisters og en minimalistisk version af Mew. Ja selv Strunges billeder af storbyens ansigter ved nattetide ligger ikke fjernt.

Reborn Tonight er produceret af Nikolaj Vinten, og resultatet er et album, der fremstår som en harmonisk helhed. Samtidig indeholder det bestemt hitpotentiale, og ”Records” samt ”Waiting For You” har allerede været i fast rotation på P3, mens også engelske radiostationer har fået øje på bandet. Alex Canastas frontfigur Line Sørensen, der ud over at skrive både tekster og musik også står for sang, guitar og piano, bliver flankeret af Simon Krebs på guitar, piano og keys samt Nikolaj Bundvig på trommer og perc.

Med sin sarte og determinerede stemme væver hun sig selv og sangene ind i en gådefuld umiddelbarhed, der kompletterer de 11 numres simple og insisterende melodier. Hverken musikken eller teksterne er voldsomt komplicerede, og fordybelsen i ung længsel og skrøbelighed kalder da også på noget helt andet. Det hedder vist ærlighed, og netop den kvalitet rummer både de fængslende melodier og Line Sørensen naive og genkendelige tekster i rigt mål.

Albummets naivitet og umiddelbarhed omfatter og henvender sig ikke kun til helt unge. Den indkapsler en ungdom, der overskrider dåbsattester og peger på en grundlæggende menneskelig følelse. Den ungdom og skrøbelighed man vist hele livet igennem føler, når erfaringerne ikke længere slår til, og man pludselig mister fodfæstet, fordi man bliver revet med af sine følelser eller får dem revet fra hinanden.

More from Rasmus Wiin Larsen
Annemarie Zimakoff-interview
Brutal afsøgning af følelseslivet Gennem de seneste år har Annemarie Zimakoff imponeret...
Read More
0 replies on “Alex Canasta: Reborn Tonight”