Absentee: Victory Shorts

cover-absentee-victoryshorts-2008-300x300

Romantik på vrangen

Der er noget usædvanligt dragende over Dan Michaelson, der er frontfigur i det engelske band Absentee. Hans dybe røst sender vibrationer gennem gulvet, og i det romantiske univers, der fremstår tiltrækkende og afskrækkende på samme tid, er det vanskeligt at undlade at tænke på Stephen Merrit fra Magnetic Fields.

Nok er det ikke helt så spraglet og musikalsk eventyrligt som Stephen Merrit oftest er det, men Absentee formår at skabe et særegent rum, hvor der skiftevis er metertyk romantik i luften – hvorefter romantikken bliver vendt på vrangen med enten arrangementsmæssige eller tekstmæssige krøller. Og det sker på en stærk og flot måde.

Det hele starter varmt og smukt på ”Shared”, inden de første antydninger af, at Victory Shorts også rummer kærlighedens bitre sider, bliver præsenteret på den elektriske og skarpe ”Boy, Did She Teach You Nothing”. Og sådan fortsætter albummet med at springe over midtergrøften for at bevæge sig længere ud i periferien af, hvad romantik og kærlighed indeholder af varme, kulde, styrke og modløshed.

”They Do It These Days” er min musikalske favorit på albummet, mens teksten på ”We Smash Plates” er en oplevelse værd. Det er lidt ærgerligt, at den sidste halvdel af albummet fremstår en tand mere rodet end indledningen, men i det store og hele er det et stærkt og aldeles anbefalelsesværdigt album, som Dan Michaelson og hans kumpaner i Absentee har begået.

Written By
More from Morten Wamsler
Buffy Saint-Marie: Up Where We Belong
Buffy Saint-Marie er et ikon for de indianske kulturelle rødder, og her...
Read More
0 replies on “Absentee: Victory Shorts”