Cronian: Enterprise

cronian-enterprise2009-3000x300

Storladen forvirring

Den norsk/svenske avant-garde Cronian består af de to sammenbragte eksperter fra norske Borknagar og svenske Vintersorg: Øystein G. Brun (Guitar, Synth og Programmering) og Andreas Hedlund a.k.a. Mr.V (Vokal, bass, Synth og programmering). Stilen er progressiv nordisk black metal med tydelig inspiration fra 1970ernes symfoniske rock. Det er storladent og dramatisk og pakket ind i strygere med både growl og operavokal. Det er Mr. V der leverer den karakteristiske vokalstil som fx Shagrath fra Dimmu Borgir også er kendt for.

Duoen blev dannet i 2004 under navnet Ion, men skiftede navn til Cronian og udgav deres første plade året efter. Terra blev produceret af stortalentet Dan Swanö (Edge of Sanity, Opeth, Nightingale etc).

Musikalsk er der masser af gode ideer, men de to herrer vil mere end resultatet kan bære. Der sker helt enkelt for meget, så meget, at det ind imellem løber løbsk og virker overskruet og forvirrende. Som lytter mister jeg forbindelsen og interessen efter et par numre. Det er synd, for talent har duoen så rigeligt af.

Written By
More from Søren Genefke
Whitesnake: Forevermore
Hvorvidt Forevermore er inspireret musik er egentlig vanskeligt at dømme, men det...
Read More
0 replies on “Cronian: Enterprise”