Birds of Avalon: Bazaar Bazaar

birdsofavalon-bazaarbazaar2009-300x300
Birds of Avalon lykkes rigtig godt med deres halvfjerdsertrippede album.

Der farer rasende mængder af navne på inspirationskilder og lignende gennem éns hoved, når man lægger ører til amerikanske Birds of Avalons album Bazaar Bazaar. Men albummet, der er bandets fuldlængdedebut, er et markant bevis på, at man sagtens kan være multi-inspireret af en fandens masse forskellige acts, genrer og udtryk, uden af den grund at ende op som den rene retro-plagiat.

Birds of Avalon blander på albummet en liflig cocktail, der udgøres af ingredienser fra blandt andet hard rock, progrock, psychpop og space. Lyden varierer ganske effektivt mellem mere enkelt betonet low-key rock og det langt mere pompøse, hvilket er med til at vække lytterens nysgerrighed og få én til at blive hængende. Som sådan har Birds of Avalon – på trods af albummets bredtfavnende palet – kreeret et album, der overall hænger ret godt sammen. Måske et resultat af, at de trods de mange forskellige udtryk og referencer, har holdt så stædigt fokus på en bestemt tid/epoke i rockmusikken.

Halvfjerdserne gennemsyrer på kryds og tværs Bazaar Bazaar, men fornemmelsen munder aldrig ud i bare endnu et retro/nostalgisk ’trip down memory lane’; dertil har bandet alt for mange ideer. Og de kan i den grad virkeliggøre disse. Her og der virker det en smule irriterende, men Birds of Avalon får overvejende serveret musikken tilsat et forfriskende skud vitaminer og på deres helt egen facon, så albummet er klart en overraskende bedrift.

Written By
More from Steen Bech
01.12.06 – Murder – Stengade30
Intimt, intimt, intimt, intimt, intimt Fredag den 1. december ramte Murder Stengade...
Read More
0 replies on “Birds of Avalon: Bazaar Bazaar”