Dragontears: Tambourine Freak Machine

På Tambourine Freak Machine er balancegangen desværre mindre vellykket, og det er langt hen ad vejen svært at se albumemts formål som andet end en udmærket baggrundslydcollage til et hallucinationsfyldt trip.

cover-dragontears-tambourinefreakmachine-2009-300x300

Den ubesværede men mislykkede toer

Den musikalske legeplads der hedder Dragontears er efter halvandet år aktuel med en opfølger til debuten 2000 Micrograms From Home. Debutens titel ville imidlertid passe udmærket til efterfølgeren, for som altid byder Dragontears på dybt psykadelisk musik, som utvivlsomt tilføjes adskillige dimensioner, når man er 2000 mikrogram hjemmefra. På debuten foretog Dragontears en imponerende balancegang mellem kreativ spontanitet og indadvendt musikalsk navlepilleri. Balancegangen var ikke altid vellykket, men den bar tilstrækkelig mange frugter, til at det var let at se værdien af den eksperimenterende helhed. På Tambourine Freak Machine er balancegangen desværre mindre vellykket, og det er langt hen ad vejen svært at se albumemts formål som andet end en udmærket baggrundslydcollage til et hallucinationsfyldt trip.

At balancegangen ikke fungerer er en frustrerende erkendelse, idet Dragontears ikke forskåner os for en smertefuldt vellykket fortolkning af Dylans “Masters of War”, der i undertegnedes øjne overskygger originalen. Her viser Dragontears, hvilken inderlighed de formår, når deres musikalitet får retning. Det altoverskyggende problem for Tambourine Freak Machine er, at denne retning mangler langt det meste af tiden. Udover det fantastiske cover af “Masters of War” fungerer “Sunrise” og “The Freedom Seed” også udmærket men når ikke samme højder som debuten. Når alt kommer til alt, forbliver covernummeret den primære grund til at købe albummet, og det er problematisk idet Dragontears ikke er hoppet på bølgen med at sælge enkeltnumre digitalt; “Masters of War” er på trods af sine kvaliteter ikke et stort nok trækplaster til at gøre albummet som helhed værd at investere i.

Var du ovenud begejstret for 2000 Microgram From Home, vil du givetvis finde værdi nok i Tambourine Freak Machine til at berettige et køb, for stilmæssigt ligger de to albums forholdsvist tæt på hinanden. For alle de der endnu ikke har stiftet bekendtskab med Dragontears, vil jeg imidlertid anbefale i stedet at bruge pengene på 2000 Microgram From Home og helst i vinylversionen, da albummet har en smuk sideopdeling, der går tabt på cd-udgivelsen. Albummet byder på et fabelagtigt skud intenst og vedkommende musikalsk overskud og gør sig godt i de fleste pladesamlinger.

Written By
More from Kaare Bergh
Aidan John Moffat: I Can Hear Your Heart
Det er svært ikke at komme til at holde af I Can...
Read More
0 replies on “Dragontears: Tambourine Freak Machine”