09.05.09 – Raunchy – Tapperiet, Køge

Det gamle gaspåfyldningsanlæg på Køge Havn lagde rum til to hårdtslående bands denne lørdag aften, og der blev leveret solid underholdning af kompetent metal og tatoveret boogierock.
Foto: Jacob Dinesen
Foto: Jacob Dinesen

Melodisk dødsmetal på havnefronten

Det gamle gaspåfyldningsanlæg på Køge Havn lagde rum til to hårdtslående bands denne lørdag aften, og der blev leveret solid underholdning af kompetent metal og tatoveret boogierock.

Supercharger, som stod for opvarmningen, er en solid kvintet, der mestrer det gedigne håndværk at fyre rockbomben af, når de står på scenen, iklædt deres farvestrålende tatoveringer og med en udadvendt partyrock, der har sin charme og styrke i sit umiddelbare udtryk. Der blev festet igennem på scenen og på forreste række på gulvet, hvor det ikke ligefrem talstærke publikum havde klumpet sig sammen. Supercharger er et godt opvarmingsgig, men det var dog drengene fra Thisted, der var hovedpersonerne denne aften.

Raunchy har også den samme udadvendte og smittende effekt ved deres melodiøse hardcore metalrock, der dog spiller på nogle flere og hårdere tangenter end opvarmningen.

Koncerten blev indledt med en række numre fra deres tidligere albums, hvor det første Velvet Noise udkom helt tilbage i 2001. Men det var først da der blev åbnet op for de nye numre fra det eminente Wasteland Discotheque, at der kom ordentlig gang i kedlerne og stemplerne begyndte at arbejde for alvor. Især Kasper Thomsens ihærdige arbejde med vokalen er imponerende, og bortset fra en knap så god lyd på netop vokalen, var det kontrasten mellem Thomsens rå vokal og den melodiøse, grænsende til det poppede, backing vokal fra Jeppe Christensen bag tangenterne, der skabte de mest sammenhængende forløb i en række numre, der både har solidt drive og gode melodier.

Det eneste irriterende i den sammenhæng var, at de elektroniske dele og backing vokalen til dels var præindspillet og lå som et kunstigt bagtæppe for resten af bandet. Spil dog musikken og lav de forskellige vokalspor live. Så skal vi andre nok tilgive, hvis lydkvaliteten af en eller anden årsag ikke følger albumkvaliteten.

Det ændrede dog heldigvis ikke ved en koncert, der blev holdt i kort snor, men endte med at være både effektiv og underholdende. Jeg glæder mig dog til at se Raunchy på en større scene med bedre lyd, bedre greb om showet og med lidt mere intensitet fra resten af bandet.

Written By
More from Carsten Meedom
Lights Out Asia: In The Days Of Jupiter
Om man er i stand til at lade sig indfange af LOA’s...
Read More
0 replies on “09.05.09 – Raunchy – Tapperiet, Køge”