These Are Powers: All Aboard Future

Måske det er futuristisk, og måske jeg er gammeldags. Men selvom det er udadvendt og slagkraftigt, så er det svært at komme tæt på These Are Powers, der lægger sig et sted mellem noget højtråbende punk-agtig galskabs-attitude og noget mere dansabelt.

cover-thesearepowers-allaboardfuture-2009-300x300

Køligt og uberegneligt virvar

Amerikanske These Are Powers spiller kunstfærdig rock med elektroniske kanter og referencer. Melodierne er svært gennemskuelige, selvom de gemmer sig under den spraglede overflade af bongo-bankende tonser-trommer, og det er vanskeligt for mig at gennemskue den egentlige røde tråd på All Aboard Future.

Måske det er futuristisk, og måske jeg er gammeldags. Men selvom det er udadvendt og slagkraftigt, så er det svært at komme tæt på bandet, der lægger sig et sted mellem noget højtråbende punk-agtig galskabs-attitude og noget mere dansabelt, der minder om elektronisk inciterende skabeloner, der ikke er fyldt ud med indhold.

Sangerinden Annie Barie har en vis karisma og tiltrækningskraft, men så snart man fornemmer, at These Are Powers bliver vedkommende, foretager de et krumspring i en retning, der igen leder lytteren på vildspor. Og så lander jeg i den ofte opståede kattepine mellem at skulle afgøre, om det kunstneriske og nyskabende er velgørende overfor det tiltalende og dragende.

Således afhænger kvaliteten af et album som dette i højere grad af ørerne der hører, end det afhænger af hænderne og computerledningerne, der sammensætter helheden. For det er helt oplagt, at These Are Powers har noget på hjerte, og at bandet befinder sig et interessant sted i musikkens udvikling. For mit vedkommende er fremtiden imidlertid ikke særligt tiltrækkende, hvis den for musikkens vedkommende går i These Are Powers’ retning.

Jeg har svært ved at finde de store kvaliteter, der skal gøre These Are Powers til en del af den bannerførende amerikanske elektro-art-rock-scene. Men jeg vedkender mig, at der er elementer i dette album, der kan være interessante. Blot ikke for mig.

Written By
More from Morten Wamsler
Thunderstrucks: Thunderstrucks
De fleste kender bedst Jonas Struck som guitaristen i Swan Lee. Bandet,...
Read More
0 replies on “These Are Powers: All Aboard Future”