03.07.09 – Nine Inch Nails – Orange, Roskilde Festival

Den sorte nattehimmel stod perfekt til Nine Inch Nails’ industrial metal, der ikke blot lukkede Orange natten til lørdag, men også lukkede ned for bandets besøg til Danmark, da koncerten var en del af bandets farvel turné, og hvilken afsked!
Foto: Rob Sheridan
Foto: Rob Sheridan

Et forrygende farvel

Den sorte nattehimmel stod perfekt til Nine Inch Nails’ industrial metal, der ikke blot lukkede Orange natten til lørdag, men også lukkede ned for bandets besøg til Danmark, da koncerten var en del af bandets farvel turné, og hvilken afsked!

Når man har set koncerter i over et halvt døgn i 25 grader, så kan trætheden godt mærkes, men det havde Trent Reznor og co. åbenbart taget højde for, da koncerten nærmest blev smadret i gang, så det var svært at stå stille. Og at stå stille var bestemt heller ikke noget bandet, og især karismatiske Reznor gjorde sig i, da de hårdere numre blev fremført så intenst og med så megen vrede at man priste sig lykkelig for at have holdt sig vågen så længe! Reznor svedte og virkede så indebrændt og gal, når han sang at gåsehuden var total, fx da den geniale ”March of the Pigs” fra gennembrudsalbummet The Downward Spiral blev spillet og Reznor i de stille passager sang så fantastisk med ægte indlevelse, og i de mere larmende passager skreg sig i gennem på imponerende vis sammen med guitaristerne. Mange af sangene stammede netop fra førnævnte album, men en del kom også fra det helstøbte, nærmest episke dobbeltalbum The Fragile, hvor både titelnummer og ”The Day The Whole World Went Away” blev fremført med overlegen sikkerhed. Heldigvis blev der også tid til det smertefulde nummer ”Hurt”, som blev gjort mere kendt af Johnny Cash, men som Reznor sang nummeret denne aften kan man slet ikke forstå, at nogen kan mene, at Cashs version skulle være bedre.

At Nine Inch Nails har valgt at lægge karrieren på hylden er et kæmpe tab for musikscenen, men i det mindste fik man lov til at opleve dem en sidste gang på dansk jord, og det vil sent blive glemt for denne anmelder.

Written By
More from BellBruun
Wacken Open Air 2009 udsolgt!
Lige omkring nytår kunne den tyske metal festival Wacken Open Air allerede...
Read More
0 replies on “03.07.09 – Nine Inch Nails – Orange, Roskilde Festival”