Joe Bonamassa: Live From the Royal Albert Hall

cover-joebonamassa-livefromtheroyalalberthall-dvd-2009-300x450

Kulminationen på superguitaristen Joe Bonamassas foreløbigt 20 år lange karriere foregik d. 4. maj 2009 foran 4500 betalende gæster i Londons berømte Royal Albert Hall. Joe Bonamassa, der er vokset op med den royale bygning som et pejlemærke for den bluesmusik han elsker og som han i disse år markerer sig som en af de absolut bedste indenfor, fik forud for koncerten et andet stort ønske opfyldt. Et håndskrevet brev til idolet Eric Clapton gjorde, at ikke alene skulle Joe Bonamassa for første gang bringe sit store talent til de hellige haller, han skulle spille sammen med legenden på samme scene. Bonamassas spændte glæde er tydelig i det øjeblik hvor Clapton kommer ind på scenen til stående bifald.

Hele seancen blev naturligvis filmet og selv om hovedpersonen i dag erkender, at han ikke husker meget fra selve aftenen, så kan han nu passende gense den i en flot præsentation spredt ud på to dvd skiver med et lækkert hæfte vedlagt. Holdet bag bl.a. Iron Maidens Flight 666 (instruktørerne Sam Dunn og Scott McFadyen) har sørget for de flotte og rolige billeder der i lighed med Flight 666 sætter en ny standard for hvordan koncerter bør filmes. Instruktørerne giver tid til at dvæle med hovedpersonens gribebræt så guitarentusiasterne kan følge med i hvad han spiller. Der er kameraer overalt i salen. Bag trommerne (der er to trommeslagere denne aften), blandt publikum, hos roadierne der står parat når der skal skiftes spade og ude blandt publikum. Ikke alene er musikken af højeste kvalitet, lydmæssigt er vi også helt i top, hvor Kevin Shirley igen viser sig som én af de bedste liveproducere i verden.

Koncerten er optaget på et vigtigt tidspunkt i Joe Bonamassas karriere. Albummet The Ballad of John Henry var udkommet kort forinden, et album som for alvor har placeret ham i superligaen. Setlisten til denne koncert er da også præget af materialet fra netop den plade, men sædvanligvis krydret med en række numre som ‘pays homage’ til kanonerne inden for bluesgenren.

Højdepunktet er dog ikke Clapton og Bonamassas guitarduel på ”Further On Up the Road”, det skal for denne anmelders vedkommende findes når han griber sin Gibson 1982 Korina Flying V og sætter i gang med ZZ Tops ”Just Got Paid” med flere afstikkere til Led Zeppelin. En forrygende fremførelse der kan få det til at klø i enhver guitarists fingre. Blandt de øvrige numre på dvd’en skal både ”Sloe Gin” og ”Mountain Time” fremhæves.

Der er bonusmateriale i form af et interview optaget i en bus, hvor Joe Bonamassa sidder med sin custom-made Gold Top og fortæller om baggrunden for sine sange og giver korte demonstrationer der beviser hvor alsidig en guitarist han er. Ydermere ligger ”Woke Up Dreaming” – Bonamassas akustiske og hektiske glansnummer der er optaget samme aften, men af ukendte årsager er den taget ud af koncertens sammenhæng.

Live From the Royal Albert Hall kan anbefales alle guitarfans, blues og rock fans og til alle der vil nyde en musikalsk oplevelse på dvd.

Written By
More from Søren Genefke
Sepultura – interview
Diskant.dk har talt med forsangeren fra Sepultura, der er albumaktuelle med albummet...
Read More
0 replies on “Joe Bonamassa: Live From the Royal Albert Hall”