SuperCharger: Handgrenade Blues

Da jeg for et par år siden overværede et show med SuperCharger i Roskilde, der antog jeg på ingen måde, at det var et band, man ville komme til at høre nævneværdigt mere til. Men der tog jeg så fejl. Og godt for det! For SuperCharger overrasker virkelig med stil med deres debutalbum.

cover-supercharger-handgrenadeblues-2009-300x300

Flot debutalbum fra rock’n’roll bandet SuperCharger

Da jeg for et par år siden overværede et show med SuperCharger i Roskilde, der antog jeg på ingen måde, at det var et band, man ville komme til at høre nævneværdigt mere til. Men der tog jeg så fejl. Og godt for det! For SuperCharger overrasker virkelig med stil med deres debutalbum Handgrenade Blues.

Fra første taktslag på albummet bliver der blæst igennem med en voldsomt energiladet omgang sleazet rock’n’roll med masser af boogie feeling, der ikke mindst har hentet store mængder af inspiration hos AC/DC.

Og drengene i SuperCharger kan sgu deres kram. De slår ikke større brød op end de magter, men formår effektivt at få det bedste ud af det de vil – og kan. Bortset fra et par mindre fængende numre, så holder albummet gnisten og energien. Og det er især viljen til at trykke den af, der skinner igennem. SuperCharger har haft til hensigt at smede en hårdt pakket dosis party rock’n’roll sammen – og med dette er de lykkedes.

Originalitet er der så ikke så fandens meget af på Handgrenade Blues, men manglen på dette tynger faktisk ikke albummet synderligt, for lyd og udtryk er overvejende så smittende og charmerende, at det bærer det meste. Okay, flere af sangene følger måske lige vel meget de samme spor, så virkemidlerne mister noget af overraskelsesmomentet. Og teksterne kunne der nok godt have været brugt lidt mere tid på, men…

Nogle af bandets virkelige forcer er de næsten konstant upfront guitarer og Mikkel Neperus’ maniske vokal. Og så er det også en kæmpe plus, at Tue Madsen har produceret, for med ham bag knapperne har SuperCharger’s album fået en tæt, tung bund og et potent, metallisk hard rock touch, der virkelig klæder lyden.

Så overall har SuperCharger mere end bestået med deres første album. Godt gået!

Written By
More from Steen Bech
Mogwai: The Hawk Is Howling
Endnu et godt album fra skotske Mogwai Post-rock bandet Mogwai blev etableret...
Read More
0 replies on “SuperCharger: Handgrenade Blues”