Skunk Anansie: Smashes and Trashes

Skunk Anansie er tilbage. Denne opsamling beviser ikke alverden i sig selv, men den gør opmærksom på bandets tilstedeværelse, og den tegner måske et par retninger for fremtiden i kraft af de tre nye numre. Der kommer dog næppe flere fans til på baggrund af denne udgivelse.

cover-skunkanansie-smashesandtrashes-2009-300x300

Genhør med kant og rockpræg

Skunk Anansie er tilbage. Ikke bare med dette greatest hits-album, men også som band. Således markerer den engelske kvartet udgivelsen af Smashes and Trashes med en større europæisk turné, der muligvis bringer dem til Danmark i løbet af 2010. Men det synes ikke kun at være en midlertidig gendannelse af bandet, der ellers ikke har rørt på sig i otte år. De hævder at have masser af materiale klar til et nyt album – og den aktuelle opsamling byder på tre nye numre.

Selvfølgelig er det hits som ”Charlie Big Potato”, ”Hedonism”, ”Weak”, ”Brazen” og alle de andre, der er hovedårsagerne til at investere i Smashes and Trashes. Som greatest hits-album fornemmer jeg dog, at hitmaterialet er en anelse for spinkelt til, at det kan bære albummet igennem. Bevares, alle 12 gamle numre er klassikere, men de færreste har været på hitlisterne. Derfor tror jeg ikke, at opsamlingen trækker ret mange nye lyttere til, og dem, der udmærket kender det britiske band, har sikkert allerede de gamle albums.

Men det er ikke desto mindre interessant at lytte til de tre nye numre på albummet. ”Because of You” er udsendt som single, og her er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er Skunk Anansie, man er i selskab med. Lyden er en anelse opdateret, men ellers er det den karakteristiske vokal og den rockede bund, der kendetegner nummeret. ”Squander” er mere afdæmpet og følsom og et udmærket ballade-forsøg fra Skunk Anansie, der tilgengæld går den helt modsatte vej på ”Tear The Place Up”, der er hidsig, hård rock med ekstrem energi og vildskab.

Skunk Anansie er tilbage. Denne opsamling beviser ikke alverden i sig selv, men den gør opmærksom på bandets tilstedeværelse, og den tegner måske et par retninger for fremtiden i kraft af de tre nye numre. Der kommer næppe flere fans til på baggrund af denne udgivelse, men det er nu ikke så tosset endda, at blive mindet om briternes fortræffeligheder.

Written By
More from Morten Wamsler
The Temper Trap: Conditions
Hype-mæssigt har australske The Temper Trap allerede trukket en del opmærksomhed til...
Read More
0 replies on “Skunk Anansie: Smashes and Trashes”