Munck // Johnson: Spirits and Ghosts

Har du tidligere fravalgt Munck // Johnson, får du ikke de store anledninger til at skifte mening. For der er ikke de store stilmæssige og udviklingsmæssige overraskelser på Spirits and Ghosts. Men det er fantastisk habilt, det de leverer.

cover-munckjohnson-spiritsandghosts-2009-300x300

Skrøbelig og fintfølt fortsættelse

Camilla Munck og Moogie Johnson har efterhånden et par udgivelser på cv’et siden alt. countrybandet Wynona gik i opløsning. Som duo fungerer Munck og Johnson dog så godt som et helt band, og med Peter Sommers sædvanlige backingband som modspil, tager Munck // Johnson på det nyeste album en lidt mere vidtfavnende karakter.

Det er stadig Camilla Muncks fænomenale vokal, der er det klare omdrejningspunkt. Skrøbeligt, sørgmodigt, kraftfuldt og fyldt med personlighed. Sådan fremfører Camilla Munck materialet, der musikalsk varierer mellem at være aldeles stillestående til at blive sprættet op af elektriske guitarer, der med spredt fægtning river den stemningsmæssige stilstand midt over.

”Three-legged race” er en åbner, der giver en fin indgang til albummet med sin stillestående stemningsfuldhed, der føres videre i den lidt skarpere og kantede ”Bygones”, der er blandt de melodiske højdepunkter. Ellers er det stemningerne og de fine finesser, der gør indtryk på albummet, som bliver livet op med de mere pågående og elektriske numre ”Wallflowers in Bloom” og ”Waiting For You”. Også den supermelankolske ”Sailing on the River” er et fornemt bidrag, men alle højdepunkterne overgås af et enkelt mesterværk.

Nemlig den sørgmodige, triste, men ganske forrygende og betagende ”I Knew Not Sorrow”, der viser en akustisk sårbarhed, der får alt det bedste frem i Camilla Munck og i resten af besætningen på albummet.

Har du tidligere fravalgt Munck // Johnson, får du ikke de store anledninger til at skifte mening. For der er ikke de store stilmæssige og udviklingsmæssige overraskelser på Spirits and Ghosts. Men det er fantastisk habilt, det de leverer. Sangene har det melodiske twist, der gør dem lidt mere tilgængelige end så mange andre bands i genren. Selvom det stadig er stærkest, når sårbarheden og melankolien får lov at fylde hele lydbilledet.

Written By
More from Morten Wamsler
Annie: Don’t Stop
Man aner hist og her det talent, der har givet Annie et...
Read More
0 replies on “Munck // Johnson: Spirits and Ghosts”