4-dages gratis festival i Århus

annarosenkilde-presse2010-565x377

Fra torsdag til søndag i denne uge er det muligt at komme til gratis koncerter i Århus. For som udgangspunkt koster festivalen ikke noget, men hvis man har lyst til at betale, så må man gerne det, når Strange Ears lægger navn til en firedages festival. Strange Ears overfører dermed hvad flere har gjort i forbindelse med udgivelsen af ny musik til live-sammenhæng.

I den udsendte pressemeddelelse står bl.a. følgende om arrangementet:

Strange Ears vil gerne vide hvad Århusianerne syntes live-musikken i Århus er værd, når de vælger at begive sig ud efter ny musik. Mange arrangørers udfordring er at sætte prisen til denne slags arrangementer. Derfor har vi droppet entréen og forsøger os nu ad med fire dage i streg at fyre op for 4 forskellige temaer, og så må folk selv vælge hvad de vil betale i entré. Ingen minimumspris!

Publikummet betaler hvad de lyster, og sender således et signal om hvad de syntes musikken er værd – og så må vi se om vi er enige! Samtidig er det også en opfordring til landets spillesteder om at forstå at det slet ikke er så svært at lave events med nye bands, der skal bare tænkes kreativt, og igennem dette håber vi at vise det kan løbe rundt og at det kan give mening, hvis man stoler på sit publikum.

På festivalen, der går under navnet Strange Ears 4-dages festival, vil hver af de fire dage være dedikeret til en bestemt stemning/genre:

Torsdag får sangskriverne lov at spille i stearinlysenes skær, mens publikum kan lade sig henføre til lyrikkens skrøbelige univers.
Program: Randi Gustafsson, Tilde Vinther, Cecilie Noreng, Camilla Skjærbæk, Kristine Hoelgaard, Anna Rosenkilde (billedet) og Mai Allermand.

Fredag afsløres “Det nye sort” som Danmarks nye gratis undergrundsmagain. Magasinet fokuserer på alt det gode, der sker i musikundergrunden – både lokalt og nationalt.
Program: SURPRISE ACT!, Among Relatives, Yuno, gratis musikmagasiner, kage m.m.

Lørdag skal der danses – måske endda på bordene! Det bliver reaggea-rart, funky-fedt, elektronisk-skørt og hoppevenligt.
Program: Odd Man Out and One Love, Quality Beats!, Sunstroke PM, DJ Karen & DJ Kirsten.

Søndag er der dømt postrock-jam for andet år i træk. Denne aften tager genrens hårde drenge revanche – mindst 20 musikere på scenen, improgejl og blærerøvsmanerer for fuld skrue i to timer uden pause.
Program: Sky Architects, Mimas, Munich, Shaking Sensations, Los Marachos, Surfing Henchmen, m.fl.

Hele herligheden finder sted i Studenterhuset i Århus.

Læs mere her.

More from Carsten Fjølner
Lyt til Jack Whites nye nummer
Nu er det muligt at lægge ører til Jack White sang til...
Read More
One reply on “4-dages gratis festival i Århus”