Stereophonics: Keep Calm and Carry On

Det tjener på alle måder Stereophonics til ære, at de ikke slår stort konceptualiseret prog-rock brød op. Til gengæld kan man så forvente nogle fængende sange. Når de så udebliver, sidder man tilbage med en skuffelse. Sådan er Keep Calm and Carry On.

cover-stereophonics-keepcalmandcarryon-2010-300x300

Det kan også blive for afslappet

Walisiske Stereophonics er herhjemme bedst kendt som bandet med P3-hittet “Dakota”. På de britiske øer lever de et liv som populære poprockere uden store prætentioner. Deres syvende album Keep Calm and Carry On tager sin titel fra en berømt krigsplakat. Men opfordringen bliver taget lidt for bogstaveligt på et album, hvor der er alt for langt mellem de gode sange.

Det tjener på alle måder Stereophonics til ære, at de ikke slår stort konceptualiseret prog-rock brød op. Til gengæld kan man så forvente nogle fængende sange. Når de så udebliver, sidder man tilbage med en skuffelse. Sådan er Keep Calm and Carry On.

Gruppen drives frem af forsanger Kelly Jones’ stemme og evne til at skrive robuste og ligefremme rocksange. Det er måske ikke originalt, men det har undervejs bragt numre som “Dakota” med sig. Denne gang ender det hele ganske kedsommeligt. Der er små søde sange som ”Could You Be The One?”, men det er ikke sange, som nogensinde løfter sig fra jorden.

Producer Jim Abbiss, der tidligere har hjulpet Arctic Monkeys og Kasabian på vej, har fået opgaven med at få styr på sangene. Men de holder på trods af gode intentioner ikke et niveau, som han må være vant til.

Det bedste ved albummet ender således med at være coveret, som kunne være en lille indforstået joke til Muse og coveret til deres Black Holes and Revelations.

More from Thomas Ladegaard
Fleet Foxes: Fleet Foxes
Hypede harmonier Fleet Foxes spiller på en smuk tradition med et formfuldendt...
Read More
0 replies on “Stereophonics: Keep Calm and Carry On”