The Good the Bad: From 018 To 033

Danske The Good the Bad er et kreativt energibundt, der stikker i alverdens retninger på albummet From 018 To 033. Numrene er netop bare numre, men bag tallene er der vitale vitaminer. Men måske er det gået lidt for stærkt med at komme fremad i rækken, for det er ikke alle numre, der er lige interessante på samlingen.

cover-thegoodthebadfrom018to033-2010-300x300

Et saftigt surfbræt i hovedet

From 018 To 033 er den anden samling fra The Good the Bad. Musikken ligger i et leje mellem funk og surf. Men det ligger bestemt ikke stille. Med et hold som Manoj Ramdas (The Raveonettes, SPEkTR) på guitar og bas, Johan Lei Gellett (Henrik Hall, Kira and the Kindred Spirits) på trommer og Adam Olsson (The Setting Son, The Aim) på guitar er der garanti for et højt energiniveau. Manoj Ramdas er et kraftværk i sig selv.

De tre herrer proklamerer frejdigt, at de ikke kunne finde en sanger, der indvilligede i at stå bagved trommesættet, men at de ret beset heller ikke havde brug for en sanger alligevel til at synge ”I Love You”. Så det er op til de tre at udtrykke sangene.

Det originale ordløse koncept fungerer godt, og helt efter hensigten. Fokus er på musikken og det rum, de tre skaber sammen. Det er endnu et eksempel på, at regler og dogmer frem for at begrænse kan virke kunstnerisk befriende. En tankegang Manoj Ramdas må have taget med sig fra de første skiver med Sune Wagner.

Bedst fungerer det, når det er allermest dampende som i ”026”, hvor guitaren fræser afsted med en stønnende kvinde. Det er luftigt, legesygt og ikke uden en vis erotisk kraft!

Gruppen kalder det selv ”New School Surf & Flamenco”. Heldigvis er samlingen mere surf end tilbagelænet flamenco. Allerbedst fungerer det i afslutningsnummeret ”033”, der hamrer derudaf på skæv trompet. Her giver genrebetegnelsen for alvor mening. Her går det op i en højere enhed.

På trods af et lidt for ’tongue-in-cheek’ bandnavn, den lidt for åbenlyse reference til Tarantino og for få vindende melodier er The Good the Bad et saftigt energibundt at sætte sine tænder i. Et band der vinder meget på sin nerve og energi.

Og så skal de tre herrer ellers opleves live så hurtigt som muligt. Ifølge bandets website skal de til USA nu. Men kom lynsnart tilbage drenge.

More from Thomas Ladegaard
Iceage: New Brigade
Iceage åbner året med en af de mest overbevisende danske debuter i...
Read More
0 replies on “The Good the Bad: From 018 To 033”