Pintandwefall: Hong Kong, Baby

Det er finsk, det er skørt, det er vanvittigt og det er spraglet. Pintandwefall er en kvindegruppe, der befinder sig et spøjst sted mellem energisk punk, feststemt girlpower og noget retro-agtig 80’er-lyd, der kan lede tankerne hen på The Sounds.

cover-pintandwefall-hongkongbaby-2010-300x300

Girlpower fra den finske rock-garage

Det er finsk, det er skørt, det er vanvittigt og det er spraglet. Pintandwefall er en kvindegruppe, der befinder sig et spøjst sted mellem energisk punk, feststemt girlpower og noget retro-agtig 80’er-lyd, der kan lede tankerne hen på The Sounds.

Crazy Pint, Cute Pint, Dumb Pint og Tough Pint kalder de fire kvinder, der udgør bandet, sig, og så er stikpiller, hentydninger, provokationer og antydninger vist ganske godt på plads. For det er ren og energisk girlpower i den ægte finske mentalitet med masser af kant og guitarer. Albummet starter med ”Zombie” der har en stærkt fængende melodi, og som virker som en ren rødstrømpe-punk-old-school-rock med lette 80’er-referencer.

Sammen med ”Zombie” er ”Jail” albummets klareste hitkandidater, og særligt energien og de mange hooklines på ”Jail” gør den til en oplagt singlesatsning. Her lukkes så meget energi og melodi ud på 2½ minut, at det er ganske imponerende.

Åbningsnummeret ”Bird of the Birds” lægger sig stilistisk i kølvandet på førnævnte, og her smides så meget energi og udtryk i ansigtet på lytteren, at de 1:49 minut synes at vare mere end det dobbelte.

På den mere alternative side prøver Pintandwefall deres musikalske grænser af på ”Sarra”, der er en sjov og næsten accapella-agtig skæring med flerstemmige kor, og dette nummer nuancerer i den grad opfattelsen af de fire finske kvinder. ”Angus” har også sin fornøjeligt skæve sørøver-musical-inspiration blandet med garagerock, dramatik, kinesiske tendenser og noget mere udefinerbart, som i øvrigt forklarer albumtitlen Hong Kong, Baby.

Til gengæld bliver det lidt vel skramlet og usammenhængende på ”Where Did You Go”,”Beef Rice”, ”Sad Song”, og ”Okto”, mens bandet er på nippet til at lykkes med en gedigen omgang femi-garage-punk på ”Hero Sound”. Og på ”The Everlasting Difficulty Of Important Choices” er energien og den beskidte attitude så afgjort det mest fremtrædende, og her savnes blot en mere direkte og slagkraftig melodi.

Pintandwefall er girlpower på den punkede, energiske og humørsprudlende måde. Spice Girls goes garagerock efter en finsk omgang vodkasauna. Det er udtryksfuldt, sjovt, hidsigt, uforudsigeligt – men til tider også lidt for skramlet og usammenhængende. Overvejende charmer Crazy Pint, Cute Pint, Dumb Pint og Tough Pint sig dog ganske godt ind hos deres lyttere.

Written By
More from Morten Wamsler
Unbunny: Moon Food
Unbunny er en rastløs størrelse, der har svært ved at finde ro...
Read More
0 replies on “Pintandwefall: Hong Kong, Baby”