04.07.10 – Jack Johnson – Orange Scene, Roskilde Festival

Orange Scene på Roskilde Festival virker som en stor Arena for den hyggelige, afslappede og altid sympatiske sanger Jack Johnson fra Hawaii. Søndag eftermiddag viste sig dog at passe fint til amerikanerens melodiøse guitarpop. Men der var plads til alle typer af tilhørere i dag, og Jack Johnson formåede at gøre den store Orange Scene til hans helt egen hyggelige og afslappende park.

Jack Johnson på Roskilde Festival 2010 (Foto: Claus Michaelsen)

Da Orange Scene blev intim og hyggelig

Orange Scene på Roskilde Festival virker som en stor Arena for den hyggelige, afslappede og altid sympatiske sanger Jack Johnson fra Hawaii. Søndag eftermiddag viste sig dog at passe fint til amerikanerens melodiøse guitarpop. Græs, tømmermænd og solskin skabte sammen med musikken en hyggelig stemning, hvor publikum, bortset fra de mest entusiastiske fans i pit’en, havde sat sig på græsset og nød Jack, rammerne og hinanden.

Jack Johnson virkede glad, veloplagt og en smule benovet over den store scene og plæne. I begyndelsen var ”Never Know” og ”Sitting, Waiting, Wishing” populære, hvad enten man dansede og hoppede forrest på plænen, eller om man længere bagude sad, ventede og ønskede. Nogle var opslugt af løjerne på scenen, andre af hinanden og flere lå med lukkede øjne eller stirrende op i den blå himmel. Stemningen i Jack Johnsons musik passede til det hele denne søndag. Først da Johnson gik over i en række helt nye numre, synes interessen og hyggen at dale lidt på den store plæne, og disse mere ukendte numre kunne desværre ikke fastholde den gode stemning, som koncertens begyndelse ellers bød på. Folk kom og gik, og på mange måder mindede stemningen om en solrig dag i en stor park – på godt og ondt.

Men koncerten, og dermed også denne anmeldelse, skulle heldigvis ikke slutte på den måde. ”Bubble Toes” og ”Do You Remember” fik den gode stemning tilbage igen. På ”Wasting Time” blev publikum i dén grad vækket, da Zach Gill rejste sig fra sit keyboard og kravlede op på selv samme og begyndte at synge. Hans stemme var på samme tid blød og rå, og det var en kærkommen overraskelse, at han et par gange trådte i karakter under koncerten. Flere numre blev krydret med filmsekvenser, der viste brusende bølger fra havet, og det understøttede den i forvejen gode stemning helt perfekt.

Jack Johnsons hyggelige eftermiddag blev lukket med ørehængeren ”Better Together”, og det kunne ikke have været valgt bedre, i forhold til den stemning koncerten havde skabt foran Orange Scene. Der var plads til alle typer af tilhørere i dag, og Jack Johnson havde formået at gøre den store Orange Scene til hans helt egen hyggelige og afslappende park.
[nggallery id=110]

Written By
More from Lars Asmussen
Snake & Jet’s Amazing Bullit Band: Peace Boat
Efter flere gennemlytninger er det svært ikke at finde utallige ord, der...
Read More
0 replies on “04.07.10 – Jack Johnson – Orange Scene, Roskilde Festival”