Lost in the Trees: All Alone in an Empty House

Med All Alone in an Empty House har det ni mand store musikkollektiv Lost in the Trees begået et album der indeholder flere fremragende numre samt en lang række ganske habile af slagsen. Stilen er primært afdæmpet folk, men med at akkompagnement af bl.a. violin, piano, cello, tuba, accordion og meget andet bliver der også rocket igennem.

Flot klassisk folk fra North Carolina outfit

Med All Alone in an Empty House har det ni mand store musikkollektiv Lost in the Trees begået et album der indeholder flere fremragende numre samt en lang række ganske habile af slagsen. Stilen er primært afdæmpet folk, men med at akkompagnement af bl.a. violin, piano, cello, tuba, accordion og meget andet bliver der også rocket igennem – indenfor genren forstås – på flere af numrene. Særligt på ”A Room Where Your Paintings Hang” – der genkalder Neutral Milk Hotel’s ”In the Aeroplane Over the Sea”, men som også har lidt Arcade Fire over sig i omkvædet – får den akustiske guitar og resten af ni-kløverets instrumenter frit løb det meste af nummeret igennem. Men også ”Fireplace” som starter stille ud, hvorefter der skrues lidt op for larmen viser, at bandet godt kan andet end de mere stille lejrbålssange. Det samme med albummets nok bedste nummer, ”Walk Around the Lake”, der veksler mellem det stille og følelsesladede og de mere højt ragende, næsten dystre passager, der indeholder al den klassiske dramatik man kunne ønske sig.

Lost in the Trees altoverskyggende frontmand hedder Ari Pecker. Han har skrevet både musik og tekster og han rammer bestemt ikke helt galt når han kalder stilen for ’orchestral folk music’. For det er lige hvad det er, og to af albummets numre, ”Mvt. 1 Sketch” og ”Mvt. 2 Sketch”, er da også fuldbyrdede klassiske numre uden nogen form for vokal, men derimod med violinerne i centrum. Teksterne er oftest selvbiografiske som eksempelvis ”Walk Around the Lake”, der handler om, hvor svært hans forældre havde ved at tilgive hinanden på trods af, at det eneste det egentligt krævede var en tur omkring søen.

Ellers er den sædvanlige ulykkelige kærlighed, der er omdrejningspunktet. Og Picker har selv været der: “For all those with broken hearts, I know what you’re going through”, synges der på den akustiske “Song for the Painter”. Et andet af albummets flotte afdæmpede højdepunkter er afslutteren “For Leah and Cloe”, hvor Picker konkluderer, at han har lært at elske den han er blevet.

Er man til Sufjan Steven, Joanna Newsom, Final Fantasy og disses ligesindede, så bør man give Lost in the Trees et skud.

All Alone in an Empty House er oprindeligt udgivet af det lille selskab Trekky i 2008, men genudgivet af Anti+ med et par ekstra numre her i 2010.

More from Carsten Fjølner
Def Leppard annoncerer livealbum
Selvom Def Leppard har eksisteret siden 1977 og udgav debutalbummet On Through...
Read More
2 replies on “Lost in the Trees: All Alone in an Empty House”