21.11.2010 – Love Shop – Store Vega

Love Shop afsluttede deres efterårs tour med en flot, omend en smule rutinepræget koncert i Vega søndag aften.

Love Shop i Store Vega (Foto: Jesper Knudsen)

Tourné afslutning i kærlighedsbutikken

Love shop blev bandet som sluttede 2010’s nærmest uendelige række af genforeninger. Og et eller andet sted, er det rigtig fint at det netop er Love Shop, for de er måske det mindst sandsynlige af dem alle sammen, og har alle dage været en meget kendt offentlig hemmelighed: Syv år er gået siden vi fik melding om pause på ubestemt tid, og trioen er i mellemtiden desværre blevet til en duo. En duo, som det meste af denne efterårstourne, har været en solist, da Henrik Hall som bekendt kæmper mod en kræftsygdom.

Derfor var der to ret store spørgsmål inden aftenens koncert: ville aftenen reelt være en Love Shop eller en Jens Unmack koncert? Og skal vi til laveste fællesnævner hitparade, Dizzy Mizz Lizzy-style eller mener Love Shop det, når de siger at de er tilbage?

Der er løbet en del vand under broen siden jeg sidste gang var til Love Shop koncert. men jeg er ret sikker på, at publikum er de samme mennesker som den gang, og det var tydeligt at vi var til en midt-trediver-med-hornbriller-og-senior-kreativ-klasse fest. Uden at der i øvrigt er noget galt med det.

Love Shop lagde ud med første singlen fra den knap en måned gamle Frelsens Hær, nemlig “Redningsklar”. som uden pause blev fulgt op af “Ikke Langt Herfra” og den banale, men evigt aktuelle Fuck min højdeskræk”.

Introen til “Dit Eget Selvmord” blev leveret nogenlunde sådan her:

“Egentlig skulle vi nu have introduceret aftenens gæstesolist, men Naser Khader har i sin kamp for demokratiet meget svært ved at finde Vesterbro, så derfor fik vi nogen fra DF til at skrive os en sang i stedet for. Den lyder sådan her”

Hvis nogen er i tvivl om, at Jens Unmack har meninger om andet end popmusik, så burde det være manet eftertrykkeligt i jorden nu. Og tak i øvrigt for, at der stadig finde kunstnere som tør mene noget.

Koncertens første syv numre foregik uden Henrik Hall, som især på de gamle numre var dybt savnet.

Det var helt tydeligt, at tabet af Hilmer Hassig er stort, og at liveoplevelsen uden Henrik Hall er meget tæt ved at være for stor en mundfuld for Love Shop at bide over. Hall og Hassig skaber så meget af den luftighed, i kontrast til poppede beats, som er Love Shops særkende. Det blev en noget gumpetung, stortrommecentreret affære i de første numre af koncerten.

På den måde var det perfekt timing, da Jens Unmack, som intro til “Fremmedlegionær”, som ganske enkelt ikke kan spilles uden mundharpe, introducerede Henrik Hall på scenen. Her opstod en kærlighedserklæring fra publikum, som på mange måder var et af koncertens absolutte højdepunkter.. Det var ganske enkelt fantastisk at opleve. Henrik Hall lignede en mand som kæmper hårdt, og så meget desto mere er det flot, at han kommer. Hatten af for viljen til at spille.

Herefter spillede Love Shop ganske enkelt en smuk koncert, med masser af fællessang, og gensynsglæde, både hos bandet og hos det ikke længere helt så unge publikum, hvor genhøret med gamle klassikere som “Love Goes On Forever“, “Drømmenes København”, “Bella Vista Sol” ogDet Tog Mig Et År”.

Som ekstranumre fik vi en frostklar piano og vokal udgave af “Nordlys”, efterfulgt af “Copenhagen Dreaming” og En Nat Blir Det Sommer”, inden Alle har en drøm at befri” satte endeligt punktum for koncerten. En koncert, hvor der på den tekniske side ikke blev sat en fod forkert. Tingene sad i skabet, og blev leveret med masser af overskud og nerve. Selvfølgelig er sætlisten på nær et nummer den samme som ved tournéstarten i Ålborg, så man skulle vel mene at de 19 numre, burde sidde fast efterhånden. Det rokker dog heller ikke ved det samlede indtryk af et slider-band som arbejder successen hjem.

Svaret på aftenens to spørgsmål må være, at Jens Unmack, på trods af at være en glimrende sanger, og på trods af et super backingband, ikke kan være Love Shop alene. koncertens første syv numre viste klart, at Love Shop uden Hassig, Hall eller Unmack ikke rigtigt er Love Shop, ligesom der heller ikke var mange som synes at Guns ’n’ Roses kun med Axl Rose var Guns ’n’ Roses.

Det var et held for koncerten, at Henrik Hall havde kræfterne til at være med. Ellers var det blevet en meget tung og kærlighedsforladt affære, og det ville passe dårligt, at invitere publikum en tur kærlighedsbutikken, hvis der er udsolgt. Heldigvis var det ikke tilfældet!

Sætliste:
Redningsklar
Ikke Langt Herfra
Fuck min højdeskræk
De elskende
For evigt Forandret
Dit Eget Selvmord
Hvorhen Hvordan Hvornår?
Kræmmersjæl
Fremmedleginoær
Drømmeslottet
Love Goes On Forever
Fester I Danmark
Drømmenes København
Bella Vista Sol
Det Tog Mig Et År
Memory Babe
———
Nordlys
Copenhagen Dreaming
En Nat Blir Det Sommer
—–
Alle Har En Drøm At Befri

Written By
More from Anders Graae
17.11.10 – Kaizers Orchestra Showcase – Ideal Bar
Kaizers Orchestras frontmand og Bassist hyggede sig igennem en kort showcase på...
Read More
0 replies on “21.11.2010 – Love Shop – Store Vega”