Rock Hard Power Spray: If You Think Our Last Two Records Sucked You’re Gonna Love This One

Den lange titel kunne tyde på nye takter. RHPS fornyer sig, og de formår at kaste sig ud i et mere eksperimenterende og beskidt univers. Men dette univers viser sig på gruppens tredje plade også at være et meget farligt et af slagsen.

Ny power på farlig grund

Rock Hard Power Spray har nu på to albums leveret fandenivoldsk rock n’ roll med masser af attitude og energi. De kan heller ikke beskyldes for ikke at give sig 100% på en livescene, men alligevel er det ikke rigtig lykkes RHPS at fange mig. Bevares – de leverer skam varen i forhold til deres rolle som værende et unikt og jævnt populært powerrock-band, men så er de heller ikke nået meget længere.

Da jeg kastede mig over gruppens tredje album, gav den ekstremt lange titel mig et lille håb: If You Think Out Last Two Records Sucked You’re Gonna Love This One. Den titel kunne jo nærmest være dedikeret til mig. Det kunne tyde på nye takter, og efter at have læst min indledning til denne anmeldelse vil den kvikke læser måske forstå, at det hos mig ville være velkomment. På åbneren ”Kneel For the Sun” genkender man med det samme RHPS. Tempoet er højt, og lyden er støjende og punket, som vi kender det, men herefter sker der ting og sager. På de følgende numre er speederen ikke i bund, og der er kommet lettere syrede elementer i fynboernes musik. Ret beset så gør RHPS jo mange af de ting, jeg tidligere har efterlyst i deres musik. De fornyer sig, og de formår at kaste sig ud i et mere eksperimenterende og beskidt univers. Men dette univers viser sig på If You Think Out Last Two Records Sucked You’re Gonna Love This One også at være et meget farlig univers.

RHPS fortsætter albummet igennem med at skifte mellem at give os rå power som altid og at forsøge sig med flere nye tiltag. For mig ender det hele i en underlig blanding. En blanding af RHPS som vi kender dem, og nogle lidt forkrampede forsøg på at forny sig. Sjældent har et album ærgret mig så meget. Der er mange ting ved RHPS, som jeg altid har kunne lide, og når deres albums så bare ikke har brændt sig fast på mig, så rammer ærgrelsen. I 2010 prøver de så noget nyt, men de har desværre ikke ramt plet. Ærgrelsen er der hermed igen, og den er ikke blevet mindre efter tre albums.

Written By
More from Lars Asmussen
08.07.12 – Lars Winnerbäck – Odeon, Roskilde Festival
En trubadur og en folkesanger. Det har gjort Lars Winnerbäck til en...
Read More
0 replies on “Rock Hard Power Spray: If You Think Our Last Two Records Sucked You’re Gonna Love This One”