Pascal Pinon: Pascal Pinon

To 16-årige tvillingesøstre med fornavnene Jófridur og Ásthildur har på pigeværelset på den vindblæste islandske atlanterhavsø tumlet med en stribe små stemningsfulde og finurlige viseagtige sange. Tilsat klokkespil, spøjse akustiske lydeffekter og akustiske guitarer, er det blevet til dette debutalbum.

To 16-årige tvillingesøstre med fornavnene Jófridur og Ásthildur har på pigeværelset på den vindblæste islandske atlanterhavsø tumlet med en stribe små stemningsfulde og finurlige viseagtige sange. Tilsat klokkespil, spøjse akustiske lydeffekter og akustiske guitarer, er det blevet til dette debutalbum, som er udsendt under navnet Pascal Pinon.

Det er ikke helt ueffent, og den simple og umiddelbare måde at levere sangene på, har en absolut betydelig charme. Som helhed er sangene dog en kende for spinkle til, at de for alvor bider sig fast hos mig som lytter. Mens der sker en masse småting i de underlæggende detaljer, så er grundstammen i form af sangskrivning og vokalt udtryk lidt for introvert og ensartet til, at Pascal Pinon overbeviser, men grundlaget er solidt at bygge videre på.

De små generte pigestemmer, der i tyst form nynner, hvisker og synger de islandsk sprogede sange, emmer af mystik og musikalske eventyr, men ethvert eventyr skal byde på udfordringer og op- og nedture, inden alle lever lykkeligt til deres dages ende. I dette eventyr er der lidt for meget lykke og lidt for få udfordringer undervejs.

”Djöflasnaran” udmærker sig med en mere præcis og indtrængende sangskrivning i den mere traditionelle folk-stil, mens der er lidt kant og energi på den ligeledes fine ”I Wrote a Song”, der er så umiddelbar, at glimtet i øjet smitter i allerhøjeste grad.

Som helhed går der lidt for meget ding-dang i klokkespillet og kuk-urs-stemning i introerne. Potentialet er stort, men om de to tvillingesøstre evner at kombinere den charmerende umiddelbarhed med lidt større alsidighed i sangskrivning og arrangementer, bliver afgørende for om fremtiden bringer sangene ud af teenageværelset og videre til indie-folk-elskere verden over. Der mangler lidt endnu!

Written By
More from Morten Wamsler
Butzback: Debut
Det er nok et smalt publikum, der vil glæde sig over Butzback....
Read More
0 replies on “Pascal Pinon: Pascal Pinon”