02.07.11 – Api Uiz – Pavilion, Roskilde Festival

Der var et sølle fremmøde, men ukendte Api Uiz var desværre oppe imod Love Shop, John Grant, Tallest Man On Earth og OFWGKTA og det er synd, for uagtet at ovennævnte bands sikkert spillede fortræffelige koncerter, snød man sig selv for en stor oplevelse i selskab med den energiske Bordeaux-trio.

Api Uiz på Roskilde Festival 2011 (foto: Claus Michaelsen)

Trio Bordeaux for fulde gardiner

Hollandske The EX kuraterede en hel eftermiddag på Pavilionscenen. Ét af de bands de havde inviteret var den franske instrumentaltrio Api Uiz. The Ex præsenterede dem som en band, de havde ønsket at se længe, men Bordeaux-bandet forlod kun sjældent og meget mod deres vilje Bordeaux. Så her var en eksklusiv lejlighed til at møde sjældenheden.

Lige fra de nette franskmænd lagde fra scenen med en art punket Franz Ferdinand, tilsat koklokke og væsentligt mere energi og vildskab end skotterne, vidste man at det var et rigtigt valg at komme. Den bebrillede trommeslager lignede en tilforladelig ingeniør, men når først stikkerne var present, udstrålede han en fandenivoldskhed der i den grad smittede. Det gik over stok og sten i en sådan grad, at brillerne under koncerten måtte vige for baskeriet. Bassisten gik også til makronerne og et kvarter inde i koncerten, havde guitaristen rykket så voldsomt både med rytme og nakke og opbygget så meget sved, at han måtte af med t-shirten.

Abrupte temposkift var på menuen, men heldigvis uden at splintre melodierne og splitte den røde tråd fra hinanden. Jeg kom umiddelbart til at tænke på en anden instrumental-trio, – italienske Zu, selvfølgelig uden deres onde saxofon. Men det gakkede vilde ridt på musikalsk syre har de sgu tilfælles.

Efter første nummer bremsede stemningen lidt, da et ærgerligt lydtjek blev nødvendigt. Det var dog hurtigt tilgivet blandt folk, da næste frådende nummer sætter igang. Ifølge Roskildes eget pressemateriale, var grunge en del af lydbilledet. Det havde jeg nu svært ved at høre, for det var væsentlig mere math-rocket end tykt grumset grunge, der kom ud af bandets samspil. Midt i koncerten under et langt nummer der synes jammet men garanteret ikke er det, går der lidt for meget polkarock i den for min smag. Det er også eneste anke jeg kan frembringe under bandets instru-attack.

Der var et sølle fremmøde, men ukendte Api Uiz var desværre oppe imod Love Shop, John Grant, Tallest Man On Earth og OFWGKTA og det er synd, for uagtet at ovennævnte bands sikkert spillede fortræffelige koncerter, snød man sig selv for en stor oplevelse i selskab med den energiske Bordeaux-trio. Der kom ikke flere folk til som koncerten skred frem, men de som var der blev hængende og så ud til at have en fortræffelig oplevelse.

More from Thomas Steen Jensen
Neotek: Sex, Murder & Rock´n´Roll
Sex, Murder & Rock´n´Roll er ganske gedigent udført indenfor genren og Neotek...
Read More
0 replies on “02.07.11 – Api Uiz – Pavilion, Roskilde Festival”