Klak Tik: Must We Find A Winner

Danske Søren Bonke har boet i London i 10 år, og han er en mand med mange talenter. Bonke farvelægger musikken blidt med både slagtøj, strygere, blæsere og tangenter, og det har resulteret i en flot albumdebut.


Eksildansker imponerer på farverig og multiinstrumental folkdebut

Klak Tik er regnens helt eget sprog. Den forklaring har den London-baserede danske sanger og multiinstrumentalist Søren Bonke selv givet på det lidt besynderlige kunstnernavn, som han og englænderne Matt Mitchinson og John Meyer gemmer sig bag. Deres debutalbum Must We Find A Winner blev udgivet i England for et års tid siden, og nu er tiden så kommet til Danmark.

Søren Bonke har boet i London i 10 år, og han er en mand med mange talenter. Han har bidraget med musik på både soundtracks og til reklamekampagner. På albumdebuten er han umiddelbart singer/songwriter, men det er ikke en betegnelse, der alene yder ham retfærdighed. Bonke farvelægger musikken blidt med både slagtøj, strygere, blæsere og tangenter. Ved siden af disse samt hans stemme og akustiske guitar, må vi ikke glemme Matt Mitchinson og John Beyer der falder ind med guitar, banjo og kontrabas. Sammen skaber de smukke skrøbelige sange som ”Kneel To Avoid Behaving”, samtidigt med at der også bliver plads til mere dramatiske energiudladninger, som ”Carpet Swept” er et glimrende eksempel på. Netop denne alsidighed er albummets store styrke, og det er en variation, som ikke blot er skabt, fordi Søren Bonke kan. På alle albummets 13 skæringer giver det mening, og på hvert enkelt af dem er man fastholdt og nærmest opslugt af de stemninger som Klak Tik rammer.

Søren Bonke formår at bruge instrumenterne, så det resulterer i afdæmpede og rolige arrangementer, som sammen med hans både sorgfulde og dramatiske stemme lander i et univers, der samtidigt med at det er intimt og afdæmpet, også kan være svævende og storslået og lægge op til at strække armene ud til siden og lade regnens sprog tale til dig uanset vejrsituationen. Blandt de mange smukke numre på Must We Find A Winner er der enkelte, som ikke helt holder pladens ellers skyhøje niveau. Det betyder dog ikke meget for det samlede indtryk, og da slet ikke noget for visheden om, at Søren Bonke går rundt med nogle talenter, som han kan få meget svært ved at skjule i fremtiden, som han har formået hidtil.

Written By
More from Lars Asmussen
09.03.17 – Gojira – Store Vega, København
Vi var i skudlinjen, og der var ingen vej uden om. Via...
Read More
0 replies on “Klak Tik: Must We Find A Winner”