CODY: Under The Pillow, Under The Elms

Inden endnu et fuldlængde-album udgives, giver CODY os nu et indblik i dagsformen på fire nye numre. Selv om gruppen holder sikkert fast i den underspillede alternative country og folk, er der også nye takter at spore på denne EP.

Lovende takter fra CODY

Det musikalske kollektiv CODY har haft et par begivenhedsrige år. Fra at være ydmyge og underspillede omkring deres alternative country, gik det efter en selvbetitlet EP i 2009 stærkt. Albummet Songs udkom, og pludselig var efterspørgslen stor. Pladen blev kaldt et af årets bedste i Danmark, der blevet skruet op for tour-aktiviteten og de blev nomineret i tre DMA-kategorier. Alligevel lader det til, at de syv musikere tager det stille og roligt. Inden endnu et fuldlængde-album udgives, giver CODY os nu et indblik i dagsformen på fire nye numre. Det er et lille bedømmelsgrundlag for en anmelder, og jeg havde da også på forhånd besluttet mig for, at jeg derfor vil være mere forsigtig med karaktergivningen.

På gruppens EP Under The Pillow, Under The Elms fornemmer man stadig et meget stærkt musikalsk kollektiv mellem de syv musikere i CODY. Vi må i denne omgang nøjes med fire skæringer – men heldigvis kommer udtrykket kvalitet frem for kvantitet virkelig til sin ret her. Med sin bløde og melankolske vokal fører Kaspar Kaae stadig an i stemningen og udtrykket i musikken, men enkelte steder på de fire skæringer viser CODY også, at der godt kan være nye takter på vej på et kommende album. På ”16 Holes” er den lidt underspillede alternative country erstattet af lidt mere tempo og power. Musikken farves rigtig fint af cello, trompet og Line Feldings kor, og det er denne alsidige instrumentering, der er en af CODYs store styrker, og som gør, at de stadig er let genkendelige.

At CODY, og måske særligt Kaspar Kaae, har en forkærlighed for Mogway og postrock generelt, ses både i gruppens navn (Come On Die Young) og på lysten til at skabe lidt musikalsk kaos og støj. På ”Under the Pillow” slipper de tøjlerne mod slutningen og skaber et stille kaos båret af de mange instrumenter, inden de roligt og følsomt lukker og slukker Under The Pillow, Under The Elms. Nummeret er et godt bevis på CODYs lyst og mod til at skeje ud. De holder fast i deres udgangspunkt i folk og alternativ country, men de har tydeligvis mange opfindsomme ideer, som netop får dem til at skille sig ud fra mængden. CODY optager og producerer selv musikken, og vi kan på baggrund af dette og af denne lovende EP tillade os at have store forventninger til gruppens kommende album, som bliver indspillet i løbet af sommeren.

Written By
More from Lars Asmussen
Nr. 5 – Joy Division: Closer
Vi kårer 80ernes 30 bedste albums. Joy Division’s “Closer” ligger nr. 5.
Read More
0 replies on “CODY: Under The Pillow, Under The Elms”