Tim Schmidt: Yaya River

Det er velspillet og velgjort, og der er en charme og hygsomhed ved albummet som helhed, men der er ikke helt nok punkter, der brænder sig fast, og hvor Tim Schmidt markerer sig selv som en artist, der har fundet sit eget udtryk, og som for alvor brænder igennem.

Veludført men med mangler

Svenske Tim Schmidt er en singer/songwriter, der ikke forfølger en ensartet inspiration i sine ellers traditionelle folk-baserede sange. Det ene øjeblik er vi i de amerikanske sydstater, det andet øjeblik sidder vi på et gadehjørne i 60’ernes London. Det er en lille fin charme, der gør at Tim Schmidt som kunstner skiller sig lidt ud, og det er nødvendigt, for som enkeltnumre er der ikke ret meget bemærkelsesværdigt at hente på Yaya River.

De fleste numre har således ikke så meget unikt at byde på, og man sidder hele tiden og har tankerne rettet i retning af, hvad det lige er Tim Schmidt lyder som. Det er ærgerligt, for helst af alt vil man jo, aT han skal lyde som sig selv. Med andre ord er inspirationerne vidt forskellige, men Tim Schmidt formår ikke at koge inspirationerne sammen til sit eget unikke udtryk. I stedet lyder han på skift som en række forskellige andre kunstnere.

”Blue Is Your Name” er for eksempel klassisk folk med en mand og hans guitar, og den fortællende stil er ganske fin, og det er svært ikke at tænke Bob Dylan. ”Mockingbird Suit” er klassisk lejrbåls-country, men det virker såmænd meget godt, og der er en fin enkelhed over ”Upon That Hillside”.

Det er velspillet og velgjort, og der er en charme og hygsomhed ved albummet som helhed, men der er ikke helt nok punkter, der brænder sig fast, og hvor Tim Schmidt markerer sig selv som en artist, der har fundet sit eget udtryk, og som for alvor brænder igennem.

Written By
More from Morten Wamsler
Indigo Sun: Closer To The Fire
De inciterende reggae-rytmer bliver i perioder for monoton, og selvom intentioner og...
Read More
0 replies on “Tim Schmidt: Yaya River”