Suzanne Vega: States Of Being

Vega er i fuld gang med en samling genindspilninger af de største numre, som bliver samlet i tematiske udgivelser i en serie under den samlede titel Close-Up. Vega er nået til tredje samling af sange, og denne gang er temaet States Of Being.

Fornuftigt koncept begynder at vakle

Suzanne Vega er en af de helt store sangskrivere fra 80’er-generationen. Altså vel at mærke blandt de mere tænksomme og meningsfulde af slagsen, for det var selvsagt ikke alle, der rummede den slags værdier i den tid.

Vega er i fuld gang med en samling genindspilninger af de største numre, som bliver samlet i tematiske udgivelser i en serie under den samlede titel Close-Up. Vega er nået til tredje samling af sange, og denne gang er temaet States Of Being. Som på de to foregående Close-Up-udgivelser er det en Suzanne Vega i intim og ultra nærværende udgave, hvor den akustiske guitar stort set er eneste følgesvend.

Det er stadig de velkendte hits, der står stærkest. Denne gang med ”Solitude Standing” som toneangivende, men også ”Tombstone” med sin mere elektriske energi er ganske vellykket.

Der er også blevet plads til et enkelt nyt nummer i form af ”The Instant Of The Hour After”, der hører til et teaterstykke, som Suzanne Vega har været med til at skrive manuskriptet til. Musikken til dette nummer er imidlertid ikke hendes egen – det er derimod Duncan Sheik, der har skrevet sangen, der er udmærket, men det er ikke den, der kommer til at trække det store salgslæs for dette album.

Generelt begynder Close-Up-serien at blive lidt ensartet at lytte til. Det er stadig de glimrende og stærke sange, som altid har kendetegnet Suzanne Vega, men hver for sig er de tre albums i serien for ens, og så begynder idéen med at samle forskellige temaer på hvert deres album at blive udvandet. Nuvel, tekstmæssigt er der forskelle, men det burde også slå igennem musikalsk, for at man kunne tale om et decideret vellykket projekt.

Written By
More from Morten Wamsler
The Norman Conquest: The Norman Conquest
Det generelle indtryk af denne Ep fra The Norman Conquest er, at...
Read More
0 replies on “Suzanne Vega: States Of Being”