Black Country Communion: Live Over Europe

Live Over Europe byder på fremragende rockmusik, men desværre fokuseres der mere på det visuelle og mindre på det musikalske. Det påvirker helhedsindtrykket og to timer i selskab med Black Country Communion bliver derfor noget uvedkommende.

“Four guys, heads down, rock ‘n roll y’know”

Med to albums på under otte måneder er den aktive supergruppe Black Country Communion nu klar med deres første dvd. Sommerens europaturné, der bragte d’herrer Hughes, Bonham, Bonamassa og Sherinian forbi den dengang intakte KB Hal d. 12 juli, strakte sig over et par måneder, men det er primært bandets optrædener på de tyske festivaler der danner kulisse for optagelserne på Live Over Europe. Fra en svedig og mørk klub i Munchen til de større scener i både Hamborg og Berlin i dagslys er det en koncert-dvd, der adskiller sig en smule fra gængse udgivelser, hvilket desværre også bliver dens svaghed.

Succesen som dette band har oplevet siden begyndelsen i 2010 var næsten sikret på forhånd. Med fire supermusikere og en ambitiøs producer (Kevin Shirley) blev BCC hurtigt én af de vigtigste eksponenter af den rå og ærlige klassiske rock, som også i disse år nyder fornyet interesse og respekt blandt publikum. Black Country Communion trækker store veksler på både Deep Purple og Led Zeppelin, men det er næppe en overraskelse da bassist og sanger/showman Glenn Hughes var medlem af Deep Purple MKIII og trommeslageren Jason er genetisk beslægtet med Zeppelin, da han er søn af John ‘Bonzo’ Bonham. Med andre ord har BCC en rytmesektion, der er værd at dø for, og det er absolut bandets varemærke. Sammen med Joe Bonamassa og Derek Sherinian har de tilsammen skabt et formidabelt blues-rock band, der ikke alene evner at skrive ørehængere, men som også live genopliver fordums rockoplevelser med deres ligefremme og powerfyldte spil. Det kan opleves på numre som “Cold”, “The Outsider”, “Beggarman” og sjæleren “Song Of Yesterday”. Kvartetten slutter koncerten af med en fantastisk udgave af Purple klassikeren “Burn”, der også her fremstår som et af Glenn Hughes’ bedste øjeblikke. Gamle Bonzo kan høres på “Ballad Of John Henry”, da et sample fra “When The Levee Breaks” (fra Led Zeppelin IV) danner rytmebunden på Joe Bonamassas eget hit fra 2009, hvilket er en rigtig fin detalje.

Musikken leveres flot og kraftfyldt på Live Over Europe og setlisten er i top, men på den visuelle side efterlader den del at ønske. Valget af at inkludere optagelser fra flere optrædener i både dagslys og mørke forvirrer og skaber for mange afbræk i kontinuiteten. Der krydsklippes ind i mellem til korte interviews med bandets medlemmer (interviews som man kan se på disc 2), og det irriterer. Billederne er skiftevis grynede, ude af fokus og der leges lidt for meget med zoom-effekten, hvilket virker temmelig outdated. Lydsiden fungerer bedst i stereo, da både DTS og Dolby 5.1 surround lydsporene mangler punch og er udetaljerede. Disc 2 indeholder en kort, men udmærket dokumentar samt still-billeder fra turnéen.

Live Over Europe byder på fremragende rockmusik, men desværre fokuseres der mere på det visuelle og mindre på det musikalske. Det påvirker helhedsindtrykket og to timer i selskab med Black Country Communion bliver derfor noget uvedkommende.

Written By
More from Søren Genefke
Nr. 6 – Metallica: Metallica
For dem der savner Metallica fra før 1991 så overvej lige hvorvidt...
Read More
0 replies on “Black Country Communion: Live Over Europe”