Dark & Dear: Glimpse of the Truth

Mørk & Kjer fortsætter – trods nyt bandnavn - ad samme sti, som de slog ind på med forgængeren. Og det er, når de sikre kort spilles, at stikkene tages hjem. Eksperimenterne lykkes ikke i ligeså høj grad, men det forpurrer ikke indtrykket af et flot, varmt og nærværende album.

Mørk & Kjer under nyt navn

Jeg blev vældig glad og overrasket, da Lonnie Kjer og Stefan Mørk udsendte deres første fælles album, for evnen til at skrive fine simple sange og sætte dem i arrangementer med en enorm intensitet, gjorde udspillet meget vellykket. Nu følger de op under nyt navn, og kvaliteterne er stadig store. Trods en enkelt skævert og et par favntag med nogle lidt for slidte klichéer, så har de under navnet Dark & Dear fortsat de nydelige takter fra deres debut som duet.

Dark & Dear er et enormt intenst bekendtskab, der trækker på de klassiske virkemidler i form af spillet mellem mande- og kvindevokalen i de fine og gribende kærlighedssange med tydelig og markant inspiration fra den amerikanske folk-scene. Arrangementerne veksler mellem fint afstemt akustisk guitar tilsat lidt lap-steel hist og pist – og så klaverakkompagnerede sange, hvor der typisk kommer lidt mere temperament ind bag den rolige facade.

Blandt de få guitardrevne sange med temperament er den stort opsatte ”Hymn To The Man Who Isn’t There”, der med sin store koropsats tiltvinger sig en stor del af albummets opmærksomhed, omend det uomtvistelige kvalitative højdepunkt findes på den helt igennem forrygende, medrivende ”Help Me Joanne”, der har Stefan Mørk som vokalist. Næsten samme højde opnår Dark & Dear på ”In My Arms”

”Our Way To Paradise” er som sådan vellykket, og man kan enten vælge at lade sig irritere af, at der slides på mange musikalske klichéer i arrangementet, eller man kan vælge at nyde den smukke melodi, de vellykkede og nydeligt klingende harmonier mellem vokalerne og den længselsfulde og intense stemning, der præger nummeret. ”Let’s Build Our Paradise Now” er en art spoken-word, og det er ikke fordi, det er mislykket, men jeg har svært ved at finde årsagen til at sætte nummeret i den unaturlige sammenhæng, som dette nydelige album ellers er.

Mørk & Kjer fortsætter – trods nyt bandnavn – ad samme sti, som de slog ind på med forgængeren. Og det er, når de sikre kort spilles, at stikkene tages hjem. Eksperimenterne lykkes ikke i ligeså høj grad, men det forpurrer ikke indtrykket af et flot, varmt og nærværende album.

Written By
More from Morten Wamsler
Suzanne Vega: Close Up, Vol 2
Hovedindtrykket af dette album er som med forgængeren, at Vega er en...
Read More
0 replies on “Dark & Dear: Glimpse of the Truth”