Vadoinmessico: Archeology of the Future

Når Londons Vadoinmessico debuterer med Archeology of the Future, så sker det med en stensikker melodifornemmelse, ringende eksotiske guitarer, melankolsk indie-stemning, flamenco-klap – og et overdrevent virvar af eksperimenterende idéer, der sættes sammen i et sammensurium, der kæmper for at hænge sammen.

Forvirrende debut fra utraditionelt London-band

Når Londons Vadoinmessico debuterer med Archeology of the Future, så sker det med en stensikker melodifornemmelse, ringende eksotiske guitarer, melankolsk indie-stemning, flamenco-klap – og et overdrevent virvar af eksperimenterende idéer, der sættes sammen i et sammensurium, der kæmper bravt for at holde sammen, men ikke lykkes i sidste ende.

Sådan ender min konklusion i hvert fald, når dette album er gennemlyttet adskillige gange. For undervejs leverer London-gruppen fremragende numre, og jeg kan af og til smile stort over de fantastiske modsætninger mellem festlige sydlandske guitarrytmer og grå britisk melankoli. Men i hovedparten af albummets spilleminutter sidder jeg snarere dybt forvirret og små-irritabelt tilbage og prøver at hitte ud af, hvorfor de gode tendenser skal spildes i et usammenhængende vildnis af skæve idéer, der ikke helt virker.

Derfor vil jeg ikke anbefale at investere i dette album som helhed. Men jeg vil i allerhøjeste grad anbefale, at man benytter sig af det dér nymodens download, så man får glæde af de bedste numre fra Vadoinmessico.

Gå efter den sangria-henslængte ”In Spain” og den Vampire Weekend-agtige ”Pepita, Queen of the Animals”, der stemningsmæssigt minder om et farverigt feststemt beachparty afholdt på Themsens bredder på en stormende og grå regnvejrsdag i november.

Resten af albummet byder enten på fine melodi, der er gemt væk i en syndflod af forstyrrende små detaljer – eller sange som ”Cave”, der egentlig er ganske fin, men som blot bliver så stillestående i sin produktion og komposition, at alle de gode og lovende takter løber ud i sandet og bliver til ingenting.

Jeg vil med spænding følge Vadoinmessicos udvikling, for der er tegninger til noget rigtig godt. På debutalbummet vises potentialet i enkelte glimt, men størstedelen af materialet vil hurtigt være glemt.

Written By
More from Morten Wamsler
Bill Kirchen: Word To The Wise
Bill Kirchen har rutinen og erfaringen og bruger den i alt for...
Read More
0 replies on “Vadoinmessico: Archeology of the Future”