Asonat: Love In Times Of Repetition

Asonat bringer nyt liv til IDM som genre, med en glød og passion, man ellers ikke møder i det elektroniske lydbillede. Og der er masser af lag og retninger på et album, spækket med liflige detaljer og højt ambitionsniveau.

Kølig islandsk ambient på flydende lava

Den islandske duo, bestående af Fannar Ásgrimsson (Plastik Joy) og Jónas Thór Gudmundsson (Ruxpin), har givet nyt liv til genrebegrebet IDM (Intelligent Dance Music), som startede helt tilbage i 90’erne, hvor begrebet techno ambient begyndte at vinde terræn. Fænomenet er ganske interessant, også tyve år efter dets oprindelse, først og fremmest fordi musikere som Asonat bruger referencerne og de stilistiske udtryk til at skabe ny, perlende friske kompositioner, der med al tydelighed beviser, at genren på ingen måder er død. Tværtimod er der på Love In Times Of Repetition en dugfrisk sammensmeltning af kølig atlanterhavsambient, krydret med knasende beats, der ligger som en gloende og pulserende undergrund i det elektroniske landskab. Nordatlantens kolde vinde og havstrømme mødes i den grad med de vulkanske aktiviteter, der også er på de kanter.

Med til at skabe varme og glød er også de to kvindelige sangerinder, japanske Chihiro og franske Olèna Simon, som for sidstnævnte pudsigt nok lyder meget som en yngre Björk.
Stemningen på åbningsnummeret ”On the Other Side” med Simons karakteristiske vokal og især det fremragende ”Dandelions (For You)” med Chihiros asiatiske klang, er behageligt tilbagelænet, men med insisterende bevægelser og med en kødelig sensualisme, der giver de kølige elektroniske klangflader og beats fint modspil. Og det er netop her, Asonat viser sine fine kvaliteter. Der er nærmest tale om cross over mellem det hypnotiserende ambient med klare referencer til IDM, og en langt mere tilgængelig og udadvendt tilstedeværelse af de to kvindelige vokaler, der bringer både liv og vitaminer ind i det ellers hypermaskinelle univers. Flot er det i hvert fald, og de 13 skæringer på albummet holder i den grad kvaliteten, både med kompositionerne og produktionen, som i øvrigt varetages formfuldendt af Kjartan Ólafsson (Ampop & Kjarr).

Asonat bringer nyt liv til IDM som genre, med en glød og passion, man ellers ikke møder i det elektroniske lydbillede. Og der er masser af lag og retninger på et album, spækket med liflige detaljer og højt ambitionsniveau. Hermed anbefalet til alle med interesse i ambient techno, og så lover jeg til gengæld en musikalsk oplevelse af de helt store. Smukt, køligt, kødeligt og overnaturligt nerverislende.

Written By
More from Carsten Meedom
Embassy Of Silence: Euphorialight
Produktionen er farveløs og radiovenlig, og det er måske her, man rammer...
Read More
0 replies on “Asonat: Love In Times Of Repetition”