07.07.12 – Larsen & Furious Jane – Pavilion, Roskilde Festival

Især Mikkel Boldings guitar-støj og hypnotiserende synthesizer-lyde, gjorde sit for at sparke lidt liv i en ellers ret kedelige koncert, men på trods af Boldings ligheder med beat forfatteren Allen Ginsbergs karakteristiske udsende, var koncertens spændingskurve meget jævn, og uden de store højdepunkter. Tværtimod virkede det mere som en tilbagelænet øver, en tømmermandsramt søndag formiddag.
Foto: Claus Michaelsen

Kedelig formiddag på Pavilion

Det var et noget døsigt og tømmermands ramt publikum, der var troppet op til Larsen & Furious Janes koncert på Pavilion, denne Roskilde-“formiddag”. Hvad folk havde foretaget sig aftenen i forvejen, må stå hen i det uvisse, men det virkede i hvert fald ikke til at folk var specielt tændte på andet end at stå og småtrippe, til et soundtrack af flydende indie-rock.

Det lod til at Larsen & Furious Jane, i lidt for høj grad accepterede publikums præmis. Bandet virkede i hvert fald ikke meget friskere end publikum, da de indtog scenen og sendte de første keyboard-toner ud over publikum. De forsøgte sikkert at ramme publikums maver, men det virkede ikke rigtig til at den århusianske kvartet kunne gøre noget for at ramme det festivals-hærgede publikum, så tonerne fløj desværre ud i den støvede luft.

Der var ellers fine momenter, hvor især Mikkel Boldings guitar-støj og hypnotiserende synthesizer-lyde, gjorde sit for at sparke lidt liv i en ellers ret kedelig koncert, men på trods af Boldings ligheder med beat forfatteren Allen Ginsbergs karakteristiske udsende, var koncertens spændingskurve meget jævn, og uden de store højdepunkter. Tværtimod virkede det mere som en tilbagelænet øver, en tømmermandsramt søndag formiddag.

Udover Mikkel Bolding, gjorde ingen af bandets resterende 3 medlemmer noget specielt for at sparke liv i koncerten. Tværtimod var Keld Jørgensens trommer søvndysende, fremfor trancenderende, og frontmand Torsten Larsen kiggede blot forstenet ud imod publikum imellem numrene.

Larsen & Furious Jane var desværre en ret kedelig oplevelse, der kun blev trukket op af bandets ellers ganske glimrende musik, som enkelte gange fik lov at vise sit potentielle niveau.

More from Perry MacLeod Jensen
05.07.14 – Arctic Monkeys – Orange Scene, Roskilde Festival
Alex Turner var bleg som Robert Smith, men cool som James Deen....
Read More
0 replies on “07.07.12 – Larsen & Furious Jane – Pavilion, Roskilde Festival”