Moreish: #1

De 11 skæringer veksler mellem lige-ud-ad-landevejen countryfolk, radiovenligt stadionrock og følsomme ballader. Sangskrivningen har en klassisk kvalitet over sig, og man kan ikke sætte en finger på noget, der ikke fungerer.

Countrypop med radioappeal

De vandt konkurrencen om at være opvarmning til Bon Jovi i Horsens sidste år, hvor de pludselig befandt sig foran 30.000 gæster, selvom deres debutalbum endnu ikke var udgivet. Noget af et drømmejob for den unge kvartet, der pludselig fik en masse opmærksomhed og fik boostet forventningerne til det album, der nu foreligger.

Lever albummet så op til forventningerne, eller er ambitionsniveauet sat for højt? Det er faktisk et spørgsmål, det er svært at svare på, men man kan forsøgsvist stille tingene op i to grupper: De ting der fungerer, og de ting, der ikke fungerer.

Det fungerer:
Der er ingen tvivl om, at de fem musikere er ferme til deres instrumenter, og samspillet er topprofessionelt. Produktionen er knivskarp, bassen er blød og lækker, trommerne lægger en solid bund, guitaren snerrer kontrolleret i baggrunden, og vokalen sidder lige i skabet. De 11 skæringer veksler mellem lige-ud-ad-landevejen countryfolk, radiovenligt stadionrock og følsomme ballader. Sangskrivningen har en klassisk kvalitet over sig, og man kan ikke sætte en finger på noget, der ikke fungerer, hverken teknisk eller i melodierne.

Det funger ikke:
Der er intet på #1 som ikke er hørt 1.000 gange før, og det er nok den grundlæggende svaghed ved albummet set som helhed. Det er simpelthen for pænt og for velproduceret og i sidste ende for uvedkommende. Musikken efterlader indtrykket af en flok musikere, der nyder synet af sig selv i spejlet, mens de står på scenen. Teksterne er personlige, men ikke fordi man har noget på hjerte. Derimod virker de som egocentriske promoveringer af noget, der aldrig bliver nærværende eller relevant for lytteren.

Da jeg hørte albummet første gang, blev jeg egentlig først forundret. Forundret over, at så talentfulde musikere egentlig ikke formår at skabe mere vedkommende musik. Og forundret over, at nogen stadig laver denne slags klassisk countrypop, der egentlig hører en anden tid og en radiokanal til. Men jeg tager muligvis fejl. Måske er der lyttere til Moreish, det er bare meget langt væk fra undertegnedes musikalske univers.

Written By
More from Carsten Meedom
Nr. 21 – Katatonia: The Great Cold Distance
Med The Great Cold Distance har Katatonia fået et solidt greb om...
Read More
0 replies on “Moreish: #1”