Smoke Fairies: Blood Speaks

I store træk er der tale om storladne småskingre indie-folk-sange med englevokal - og det er kun når konceptet og det faste mønster for alvor brydes, at Smoke Fairies lykkes. Således er der et stykke vej til samme niveau, som kendetegnede debuten fra sidste år.

Skuffende toer fra britisk indie-folk-duo

Den britiske indie-folk-duo Smoke Fairies er klar med nyt album, og ganske som man kender Katherine Blamire og Jessica Davies fra debutalbummet Through Low Light And Trees fra sidste år, så er Blood Speaks spækket med en blanding af svulstige og let skingre folkarrangementer – og skrabede og charmerende sange, der får det bedste og mest intense frem i duoen. Desværre er højdepunkterne denne gang ganske få. Efter min smag bliver arrangementerne for voluminøse, vokalerne er ofte unødigt storladne, og for mange af numrene synes skåret over den samme ensartede opbygningsskabelon.

Men når Smoke Fairies formår at begrænse sig og lade de små fine detaljer blomstre, så viser duoen samme potentiale som på debutalbummet. Det sker ikke mindst på “Daylight”, der er min favorit på albummet, og samtidig er det livgivende, at der er plads til enkelte store musikalske overraskelser, som for eksempel på “The Three Of Us”, der åbnes og bæres af en gedigen garageguitar.

I store træk er der tale om storladne småskingre indie-folk-sange med englevokal – og det er kun når konceptet og det faste mønster for alvor brydes, at Smoke Fairies lykkes. Således er der et stykke vej til samme niveau, som kendetegnede debuten fra sidste år.

Written By
More from Morten Wamsler
Lima Lima: Intoxication
Lima Lima balancerer på den skarpe kant mellem de personlige og dybt...
Read More
0 replies on “Smoke Fairies: Blood Speaks”