Skanderborg Festival 2012: Onsdag

Og så blev det onsdag. Og i almindelig festivalsammenhæng ville man nok tænke: "og hvad så?" Men Smukfest har taget konsekvensen af, at næsten halvdelen af festivaldeltagerne kommer fra Sjælland og mange af dem tager tidligt hjem søndag, så officiel start er onsdag. Og hvilken start!

 

Foto: Simon Lei Fredslund

 

Og så blev det onsdag. Og i almindelig festivalsammenhæng ville man nok tænke: “og hvad så?” Men Smukfest har taget konsekvensen af, at næsten halvdelen af festivaldeltagerne kommer fra Sjælland og mange af dem tager tidligt hjem søndag, så officiel start er onsdag. Og hvilken start!

Med fare for at være meget farvet, så var det en uforglemmelig start, da Per Vers 15.45 trådte ind på scenen i P3-Teltet til sin sidste koncert på årets tour med Ego-albummet. Danmarks dygtigste freestyler i citat “erotisk buttet hylster” med hjertet på rette sted og ordene næsten dansende ud over scenekanten. Efter at have freestylet over smuk fest, Skanderborg og 8660 med sine scenebuddies, gik Per Vers over i en smuk (!) udgave af netop “Smuk”, fortsatte over “Hygge” til “Fri og fallit” og derefter en lille rundtur i hiphoppens historie fra 79-89 for at sætte scenen for den danske hiphopper. Med på scenen havde Per Vers Dj Static, human beatbox Nappion og Aio Angelica med den smukke stemme. Et sammentømret crew med god karma og indbyrdes humor. Publikum virkede også begejstret, som Per Vers råbte på et tidspunkt: “Så er der sgu gospelstemning, jeg føler mig helt som Hella Joof”. Stemningen var helt til loftet i det lille telt, der på “Ol’ Dirty Bastard” blev delt op i “de tunge, der er fyldt 30”, og “de unge, der ikke er fyldt 30 endnu” – og fra tilråbene at bedømme, var fordelingen ret ligelig. Efter “Black Power”, “Englefjæs” og den følsomme “Ha’ Det Godt”, hvoraf de sidste to ramte rappens med Per Vers’s udtryk berømte F-ord: Følelser, familie og den slags, stod den på Vers’s specialitet: freestyle ud fra ord fra publikum, først ‘trusseløs’, de mundede ud i et omkvæd a la “Du har ingen trusser på – Pia K” med en hentydning til tirsdagens store nyhed, derefter fra ‘dværgslalom’ til ‘gorgonzola’.

På Bøgescenen fik Live Camps udvalgte lov til at åbne scenen (læs: Djames Braun) med en minikoncert efterfulgt af The William Blakes, der satte fut under Bøgescenens publikum med hits som “Science and Religion” og “Caves And Light”. Det, som de fleste dog ventede på, var Malk De Kojn, der lidt i syv gik på foran en propfyldt Bøgescene. Oplevelsen var noget underlig, der var uden tvivl mange, der havde en fest efter tre dages venten, men Malk De Kojn var uoplagte og tamme på scenen. Der blev ellers både leveret “Klap din Hoddok”, “Pige Girl”, “Vi tager fuglen på dig” og “Jernskjorten”, men igen stemningen var ikke så høj, som den kunne have været, måske fordi forventningerne var for høje? Spørger man publikum var reaktionerne da spredte, men konklusionen var, at som opvarmning til Bryan Adams virkede Malk De Kojn ganske fint.

Og Bryan Adams var så ellers aftenens højdepunkt. Diskants fotograf var en af de ti udvalgte til at tage fotos fra fotograven. Og fotos var kun til et nummer og kun fra venstre side, altid godt med lidt stjernenykker 😉 Bryan Adams gik på lidt i ni for et tætpakket publikum med både gamle og unge – og lagde så ellers ud med et ukendt nummer, som gav nervøse trækninger, for var det nu sådan en koncert med alle de nye – ukendte – numre… Men nej. Heldigvis. For Bryan Adams leverede. Hit på hit. Der var “I need somebody”, “Can’t stop this thing”, “Summer of 69”, “Cuts like a knife” og sjæleren “Everything I do”. Publikum brølede med – og Adams virkede oplagt og godt tilpas. “18 till I die” med omkvædet “Someday I’ll be 18 gong on 25” blev leveret med et smil, for måske skulle omkvædet nærmere være “someday I’ll be 18 going on 53”. Men selvom Adams er godt op i årene og også ligner en godt forbi de 50, så leverede han en fest og præcis det, der var brug for, en fest. En finurlighed var, da han fik besøg på scenen af en ung pige fra publikum, som i brillant stil og aldeles uimproviseret tog del i “Baby, when you’re gone” på scenen. Hatten af for det. I det hele taget hatten af for Adams, som gav Smukfest det, som Smukfest ville have – fest og hits.

Og så sluttede første aften i Bøgeskoven. For nogle fortsatte aftenen i selskab med David Guetta, men for os blev det til en aften i lejren. Rygtet gik på, at David Guetta ville få selskab af en masse skønne sangerinder, men sandheden var betydeligt mere tam, for det var eftersigende en dj-optræden som de fleste. Men fedet blev der i Bøgeskoven.
[nggallery id=156]

Written By
More from Pernille Yding
Skanderborg Festival 2011 – Torsdag
Torsdag på Skanderborg Festivalen blev en regnvåd fornøjelse med stjernestunder i selskab...
Read More
0 replies on “Skanderborg Festival 2012: Onsdag”