Holmes: Burning Bridges

Det er som om, at Holmes stædigt forsøger at fastholde en enlig god tanke og lade den bære et helt nummer, selvom den ikke har tyngden til det. Derfor kommer for mange numre til at virke uforløste, langtrukne og stillestående, og det er synd, for når Holmes leverer allerbedst, så er det høj klasse fra svenskerne.

Stillestående men idérig indie-folk

Den svenske indie-folk-sekstet Holmes er efterhånden en erfaren størrelse på den skandinaviske scene for følsom og sjælfuld indie-folk. Bandet fra Vänersborg debuterede i 2008, og Burning Bridges er det tredje album fra bandet.

Til tider kommer rutinen og den høje sangskrivningsmæssige kvalitet helt til sin ret, mens følsomheden bliver lidt for påtaget i andre sammenhænge, hvor melodierne tillige bliver for stillestående.

Når Holmes er allerbedst, så holdes sangene og arrangementerne helt simple og ligetil. Det sker for eksempel på ”Brother”, hvor den gennemgående accordion er den store men tilbagetrukne motor, mens “Every Stream Of Light” er en simpel og helt nydelig viseagtig sang, der får alt det bedste frem i Holmes. Blandt de øvrige højdepunkter skal også nævnes ”I Will Never Be Free”, der har både energi og udtryk på plads i en lidt cirkus-agtig arrangement, mens stemningerne også er på nippet til at være rigtig velfungerende på ”Vinter”, der nærmest har et præg af Sigur Ros over sig.

De øvrige numre på albummet har alle deres gode elementer, men det er som om, at Holmes stædigt forsøger at fastholde en enlig god tanke og lade den bære et helt nummer, selvom den ikke har tyngden til det. Derfor kommer for mange numre til at virke uforløste, langtrukne og stillestående, og det er synd, for når Holmes leverer allerbedst, allermest levende og allermest simpelt, så er det høj klasse fra svenskerne.

Written By
More from Morten Wamsler
Meg Baird: Seasons On Earth
Man kan ikke anfægte Meg Bairds evner og fremragende musikalitet. Men det...
Read More
0 replies on “Holmes: Burning Bridges”